Ezekre a hírességekre a legveszélyesebb rákeresni

Dr. Life, Avril Lavigne
SUNRISE, FL - DECEMBER 20: Avril Lavigne attends Y100?s Jingle Ball 2013 Presented by Jam Audio Collection at BB&T Center on December 20, 2013 in Miami, Florida. John Parra/Getty Images for Clear Channel/AFP
Vágólapra másolva!
Avril Lavigne vezeti a listát, de az összes többi helyezett is zenész.
Vágólapra másolva!

A veszélyes webhelyeket üzemeltetők nemcsak kamu szoftverekkel próbálják lépre csalni az internetezőket, de rendszeresen visszaélnek a hírességek nevével is, hogy minél több látogatót tudjanak bevonzani a keresőmotorokból. Nem mindenki érdeklődését keltik fel a számítógépet állítólagosan gyorsító programok: vannak, akiket inkább a nem létező MP3-letöltések, míg másokat a kamuhírek vagy kiszivárgott meztelen fotók érdeklik.

Avril Lavigne Forrás: AFP/John Parra

Így vagy úgy, de a McAfee biztonsági cég most összeállította a legveszélyesebb hírességek listáját. A szükséges információkat a WebAdvisor nevű böngészős bővítményén keresztül gyűjtötte össze: arra volt kíváncsi, hogy melyek azok a hírességek, akiknek a nevére rákeresve a legnagyobb valószínűséggel jelennek meg rosszindulatú webhelyek.

A TOP10-es listát kisebb meglepetésre idén kivétel nélkül zenészek alkotják. Tavaly több színész is akadt rajta, például Will Smith és Jackie Chan.

Ennél sokkal furcsább, hogy Avril Lavigne vezeti az idei listát, méghozzá 14,51 százalékos veszélyességi rátával.

Némi keresgélés után sejthető ennek az oka: az elmúlt években kissé eltűnt énekesnő még a tavalyi év végén bejelentette, hogy idén új albummal tér vissza. A vele kapcsolatos információkra ráadásul főként a fiatalabb lányok lehetnek kíváncsiak, akiket tipikusan aránylag könnyű valamilyen módon megtéveszteni, vagy reklámok rákattintására rávenni; ideális áldozatok.

Érdekességként az „Avril Lavigne free mp3” keresésnek már 22 százalék a veszélyességi hányada.

Helyezés Személy Veszélyesség
1. Avril Lavigne 14.51%
2. Bruno Mars 13.43%
3. Carly Rae Jepsen 13.19%
4. Zayn Malik 13.06%
5. Celine Dion 12.92%
6. Calvin Harris 12.48%
7. Justin Bieber 12.33%
8. Diddy 12.32%
9. Katy Perry 12.25%
10. Beyoncé („Beyonce”) 12.09%

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!