Villámgyors és kényelmes az új elektromos gördeszka

mellow, elektromos, longboard, gördeszka
Nagyon egyszerű a felszerelés, és ha kimerült az akku, egy perc alatt le is szedhetjük.
Vágólapra másolva!
Az elektromos gördeszkák még mindig meglehetősen újszerűek. Az elmúlt években persze akadt néhány működőképes megoldás, de a legtöbb próbálkozás elég kompromisszumos volt, hiszen vagy a stabilitással vagy az irányítással (és fékezéssel) akadtak gondok. A Mellow Board most előállt egy újabb változattal, ami levetkőzni látszik ezeket a problémákat.
Vágólapra másolva!

Szigorúan véve a gyártó újdonsága csupán egy akkumulátor, amely majd minden deszkával társítható és egy magnézium házból, egy vezeték nélküli távvezérlőből és néhány kerékmotorból áll. A megoldás négy fokozatot kínál (Rookie, Eco, Pro és Endless), amelyek az elérhető sebességben és gyorsulásban térnek el egymástól. Az Endless mód ráadásként egy hibrid megoldás, amolyan motoros rásegítés a hagyományos deszkázás közben.

A gyártó a korábban használatos szíjhajtás helyett, motorokat rendelt az egyes kerekekhez, ami ugyan kisebb nyomatékot kínál, azonban sokkal kifinomultabb működést biztosít. A deszka vezérlése egy távirányító segítségével történik, amely egy végtelenül egyszerű szerkezet. Adott egy alsó rész, amin egy felső csuszka előre-hátra mozgatásával lehet szabályozni a sebességet, fékezni és ennek segítségével válaszható ki az üzemmód.

Az IP65 minősítéssel rendelkező 99 Wh teljesítményű akkumulátor jelenleg 10-15 kilométer távolságra elég, de az akksi néhány mozdulattal leválasztható, így önerőből bármeddig kalandozhatunk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!