Az Apple is saját sorozatokat gyártana

apple event október mac macbook pro apple oktober  tech technika számítógép
CUPERTINO, CA - OCTOBER 27: Apple CEO Tim Cook speaks on stage during an Apple product launch event on October 27, 2016 in Cupertino, California. Apple Inc. is expected to unveil the latest iterations of its MacBook line of laptops Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A következő évben 1 milliárd dolláros büdzsét szánhat a célra.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal (via 9to5Mac) beszámolója alapján a Facebook után az Apple is belefogna a saját készítésű sorozatok gyártásába, a jövő év során összesen 1 milliárd dollárból gazdálkodhatnának a leszerződtetett tartalomkészítők. A cég szárnybontogatás gyanánt már próbálkozott saját sorozatok készítésével, ám a Planet of the Apps és a Carpool Karaoke meglehetősen negatív értékeléseket kaptak, ráadásul csak az Apple Music előfizetői számára érhetőek el.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

A források szerint az Apple legfeljebb tíz sorozatot kíván gyártatni, és a Trónok harcával versenyre kelni képes szuperprodukcióktól sem zárkóznak el az illetékesek. A sorozatokért már nem az Apple Music csapata lesz a felelős, hanem egy új divízió alakult a filmes tartalomgyártásra a cégnél, amelyet a Sony Pictures két veteránja, a júniusban leigazolt Jamie Erlicht és Zack Van Amburg vezetnek.

Augusztus közepe lévén ketyeg az óra, a divízió vezetői állítólag már Hollywoodban keresgélik a jónak tűnő sorozatötleteket.

Nem tisztázott, hogy a jövőbeli sorozatok milyen formában válhatnak elérhetővé a nagyközönség számára, de már jó ideje pletyka tárgya, hogy az Apple szeretne egy saját internetes tévészolgáltatást indítani, ezen keresztül minden bizonnyal leszállíthatóak lennének a műsorai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!