Mennyire megbízhatóak a Microsoft Surface gépek?

microsoft surface pro 2017 tablet táblagép windows 10 surface pen
Vágólapra másolva!
A Consumer Reports már nem ajánlja a megvásárlásukat.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzetbe került csütörtökön a Microsoft, hiszen a megbízhatónak tartott Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet szerint a Surface termékek szokatlanul magas arányban hibásodnak meg, így többé nem javasolja a megvásárlásukat.

Microsoft Surface Pro Forrás: Microsoft

A szervezet 90 ezer laptop- és tablettulajdonos megkérdezése után arra jutott, hogy a Surface márkájú eszközök tulajdonosainak 25 százaléka tapasztal valamilyen problémát a második év végére, legyen szó az érintőkijelző meghibásodásáról, fagyogatásokról, instabilitásról.

A szervezet elismeri, hogy szokatlanul magas értékről van szó, de a begyűjtött adataik alapján ez jött ki.

A redmondi cég persze nem hagyta szó nélkül a Consumer Reports beszámolóját. Panos Panay, a Microsoft fogyasztói eszközökért felelős divíziójának alelnöke szerint a cég saját statisztikái szerint szó sincs ilyesmiről, vagy legalábbis a Surface Pro 4 és Surface Book termékek esetében a fentinél szignifikánsan alacsonyabb a meghibásodási és visszaviteli arány. A kérdéses eszközökkel ráadásul nagyon elégedettek a vevők, az IPSOS által a cég megbízásából idén elvégzett kutatás szerint 98 százalékos az elégedettségi ráta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!