Négymillió forintba kerül a Bang & Olufsen hangfala

bang & olufsen beolab 50 hangfal
Bang & Olufsen BeoLab 50
Vágólapra másolva!
Persze a sztereó hangzásra vágyóknak kettőt kell venniük.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a prémium kategóriás hangeszközeiről ismert Bang & Olufsen legújabb prémium hangfalának értékesítése. A BeoLab 50 egy kompromisszumoktól mentes megoldás, amely az árán is meglátszik: darabonként 13 295 euróba, azaz átszámítva bő 4 millió forintba kerül.

Bang & Olufsen BeoLab 50 Forrás: Bang & Olufsen

No de mit kapnak ezért a vásárlók? Kinézetre nem túlságosan hivalkodó a termék, a külső borítása alumíniumból és tölgyfából készült, bár a 46 centis szélességének és a 104 centis magasságának köszönhetően azért elég nehéz nem észrevenni. Az igazi érdekességek inkább belül találhatóak, nem véletlenül nyom 61 kilogrammot a hangfal.

Összesen hét hangszóró található a BeoLab 50-ben: három 10 hüvelykes mélysugárzó, három 4 hüvelykes középsugárzó, továbbá egy 0,74 hüvelykes magassugárzó. A hangsugárzók hét darab beépített erősítőre vannak rákötve, a rendszer összteljesítménye 2100 watt.

A Bang & Olufsentől nem meglepő módon elektronikus hangzásjavító technológiák is található a BeoLab 50-ben. A legérdekesebb mind közül az Active Room Compensation, amely a hangfal működése közben valós időben elemzi a helyiség akusztikai tulajdonságait, majd az optimális teljesítmény érdekében finomhangolja a hangszórók beállításait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!