Vége a bosszantó jelszószabályoknak

Facebook field keyboard screen logo computer registration community HORIZONTAL form network internet password facebook social media login SQUARE FORMAT
facebook jelszó közösségi oldal
Vágólapra másolva!
Nem kisbetűk, nagybetűk, és különleges karakterek kellenek a jelszavakba.
Vágólapra másolva!

Milyen az erős jelszó? Az Egyesült Államok szabványügyi hivatala az elmúlt 15 évben azt a tájékoztatást adta a kérdésre, hogy a jelszavaknak el kell érniük egy megfelelő hosszúságot, továbbá kisbetűket, nagybetűket, számokat, és persze különleges karaktereket (!) is tartalmazniuk kell. Ráadásul romlandóak, így 90 naponként meg kell változtatni azokat.

Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova

A vonatkozó szabványt a jelenleg 72 éves Bill Burr fogalmazta meg, és mostanra megbánta az ajánlásainak nagyját. Állítása szerint az emberek többsége sikítófrászt kap tőlük, túlságosan komplikáltak, a netezők végső soron pont az ajánlásai miatt nem képesek erős jelszavakat használni.

Szerencsére most megváltozott az USA szabványügyi hivatalának hivatalos álláspontja: innentől kezdve jelszavak helyett jelmondatok használatát javasolja a szervezet, és a meghatározott időközönkénti megváltoztatásához sem ragaszkodik.

Mostantól hivatalosan nem úgy néz ki a jó jelszó, hogy

„L@ObzfoWIb#4Uz3",

hanem így:

„Kakaós csigát reggeliztem".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!