Megmenekült a Microsoft Paint

microsoft paint windows
Microsoft Paint
Vágólapra másolva!
Továbbra is elérhető lesz, csak átköltözik a Windows Áruházba.
Vágólapra másolva!

Mint a hétvégén beszámoltunk a hírről, a Microsoft kiadta a Windows 10 következő Fall Creators Update frissítéséből kikerülő, továbbá a frissítéstől kezdve aktívan már nem gondozott szoftverek listáját. Változó mértékű meglepetésre a 32 éve a Windowsok részét képező Paint is megtalálható volt a nyugdíjba vonuló alkalmazások között, bár a Microsoft jelezte a dokumentumban, hogy egyelőre nem kívánja eltávolítani a Windows 10-ből. A Paint 3D nevű utódja a Windows 10 Creators Update frissítés részeként idén márciusban vált elérhetővé.

Egy tipikus Microsoft Paintben készült műalkotás Forrás: Origo

A bejelentés gyorsan bejárta a világsajtót, és a Microsoft vélhetően komoly meglepetésére az internet népe közel egyöntetű szomorúsággal fogadta a hírt. Ugyan praktikus helyett a heves érzelmek inkább szentimentális okokra voltak visszavezethetőek, de vették a lapot Redmondban: a vállalat magyar idő szerint hétfő éjszaka közhírré tette, hogy

mégis életben tartja a Paintet.

Egyetlen változás ettől függetlenül lesz, a Microsoft Paint előtelepített windowsos programból opcionális letöltéssé válik. A Paintet ténylegesen használni kívánók a Windows Áruházból telepíthetik majd az alkalmazást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!