Mark Zuckerberg szerint nem veszélyes a mesterséges intelligencia

mark zuckerberg
Zuckerbergnek részletesen kell beszélnie majd a perelt Oculus felvásárlásáról
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg szerint aki a mesterséges intelligencia számos ponton javít majd az életminőségünkön, és felesleges aggódni miatta. Így tehát pont ellentétes álláspontra helyezkedett, mint a Tesla-vezér Elon Musk.
Vágólapra másolva!

Elon Musk nagyon aggódik a mesterséges intelligencia miatt. Ennek az aggódásának már lassan két éve lépten-nyomon hangot is ad, legutóbb például arról számoltunk be, hogy a Tesla vezetője szerint ez az emberiség létét fenyegető legnagyobb veszély jelenleg. Musk úgy véli, annyira fontos ez a téma, hogy habár ő maga nem az állami szabályozások híve, a mesterséges intelligencia esetében minél előbb ki kell alakítani a törvényi szabályozást, különben nekünk reszeltek.

És habár Musk rendkívül magas intelligenciája, hatalmas tudása és nyilvánvalóan technológiai cégek vezetőjeként megszerzett tapasztalata miatt hajlamosak is vagyunk neki hinni, egy másik hasonló kaliberű figura szerint viszont ez felelőtlenség lenne. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója ugyanis elmondta, aki már most a világ végét vízionálja a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, az bizony felelőtlen.

A Facebook alapítójának nagyon más a véleménye a mesterséges intelligenciáról, mint a Tesla vezetőjének. Forrás: AFP/Mandel Ngan

Zuckerberg elmondta, számára érthetetlen a mesterséges intelligenciát körülvevő károgás és negativitás, ugyanis a következő öt-tíz évben ez hatalmas pozitívumokat fog hozni az életünkbe. A Facebook-vezér elmondta:

Mindezt természetesen Elon Musk sem hagyhatta szó nélkül. Először is viszonylag lekezelően közölte, hogy ő már beszélgetett erről Zuckerberggel, akinek szerinte jelenleg "korlátozott a rálátása a témára". Ezt követően kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia egész egyszerűen túl gyorsan, duplán exponenciálisan fejlődik mind hardvereket, mind szoftvereket tekintve, ezért van szükség proaktív szabályozásra.

Az nyilvánvalónak tűnik, hogy mindketten járatosak a témában, hiszen a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást az önvezető autóktól elkezdve az olyan programok is használják vagy használni fogják, mint a Facebook. Meg nagyjából mindenki más is, hiszen jelenleg ez a technológiai ipar legújabb Szent Grálja, és aki nem akar lemaradni, az a jövőben kénytelen lesz fejleszteni és alkalmazni mesterséges intelligenciát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!