Kocsmában javítják a Hollywood által tönkretett médialejátszókat

amazon fire tv stick médialejátszó
Amazon Fire TV Stick
Vágólapra másolva!
Önnön jogán létező fusimunkává vált a Kodit futtató tévés kütyük helyreállítása.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt körülbelül három évben elárasztották a piacot az olyan tévére köthető médialejátszók, amelyek segítségével erőfeszítés nélkül nézhetnek kalóz filmeket és sorozatokat, esetenként tévécsatornákat a vásárlók. Az Android rendszert futtató kütyük az internetről streamelik a tartalmakat, a Kodi médialejátszó program fut rajtuk, gyárilag előtelepített kalózkodós bővítményekkel.

Amazon Fire TV Stick Forrás: Amazon

A vásárlók nagy bánatára egyre nagyobb számban válnak egyik napról a másikra használhatatlanná a kütyük, egyszerűen nem töltik be többé a kalóz műsorokat. Ennek oka, hogy a jogvédők hadjáratot indítottak a Kodi warezolásra lehetőséget adó kiegészítőnek készítői, továbbá a tartalmak forrásai ellen, így az eredeti beállítások mellett egyre kisebb valószínűséggel működnek az eszközök.

A TorrentFreak egyik írója szerint egyesek ebben a helyzetben is meglátták az üzleti lehetőséget, komplett iparág épült a stickek és warezolós dobozkák javítására, ő konkrétan egy brit kocsmában áthallott beszélgetésből értesült a jelenségről.

A meg nem nevezett településnek saját „kodiszerelője" van, aki a helyi kocsmákat járva egy laptop segítségével olyan 15-20 perc alatt, 20 fontért helyrepofozza a Hollywood által „tönkretett" Amazon Fire TV Stickeket. Alternatív módon 40 fontért becseréli az ügyfelek stickjeit egy jól beállítottra.

Egy gyors internetes keresés után is nyilvánvaló, hogy nem egyedi, és nem csak az Egyesült Királyságban létező jelenségről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!