A személyes holmijaink között is kutathat a Google kereső

Woman using a laptop late at night Beautiful Wireless Technology Computer Businesswoman Women Busy Hand On Chin Urgency Working Late Sitting Choosing Working Mobility Deadline Connection Communication Concentration Dark Business Night Home Interior Office
Young attractive woman sitting at desk and working with a laptop late at night
Vágólapra másolva!
Bejelentkezés után közvetlenül kereshetünk a fiókunk egyes tartalmaiban.
Vágólapra másolva!

A Google újabb használhatósági fejlesztést hajtott végre a keresőmotorjának találati oldalán, amely segítségével a vállalat szolgáltatásaiban mentett személyes tartalmainkra szűkíthetjük a keresés hatósugarát. A jelek szerint most pénteken élesített funkció használatához be kell jelentkeznünk a Google-fiókunkba, majd a keresési találatokat listázó oldalon aktiválnunk kell az „Egyebek" legördülő menü „Személyes" menüpontját.

Egyelőre limitált a Google kereső személyes holmikban való kutatási funkciója Forrás: Origo

A keresési kifejezéstől függően a felületen például e-mailek, naptárbejegyzések, mentett fotók jelenhetnek meg. Tesztelésünk során meglehetősen limitáltnak találtuk a funkciót, például egy webáruház visszaigazoló e-mailjeit megjelenítette, de az ismerőseinktől kapott leveleket nem.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy milyen kritériumok alapján kerülhetnek be a „Személyes" keresési oldalra a találatok. A Google remélhetően továbbfejleszti a funkciót, hogy tényleg ne kelljen pluszban megnyitogatni a különféle szolgáltatásait, mikor valamiféle információra van szükségünk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!