Apró és okos hobbidrónnal újított a DJI

dji spark quadrocopter drón
Mindenki kedvenc hobbidrónja lenne a DJI Spark
Vágólapra másolva!
Mindenki kedvenc quadrocoptere lenne a 499 dolláros Spark.
Vágólapra másolva!

A minőségi quadrocoptereiről ismert DJI bemutatta az eddigi legkisebb drónját. A Spark névre keresztelt, az USA-ban június közepén elérhetővé váló termékkel a vállalat szeretné bővíteni a drónozók körét, így a nagyjából kólásdoboz hosszúságú, 300 grammos eszköz ára 499 dollárnál kezdődik. Sajnos a legolcsóbb csomagban nincs benne a távirányító, enélkül csak mobilokról irányítható a Spark. Az összes kiegészítővel, továbbá egy pótakkuval együtt 699 dollárba kerül a drón.

Mindenki kedvenc hobbidrónja lenne a DJI Spark Forrás: DJI

Ugyan az ára relatíve kedvező, de közel sem ez lesz a legolcsóbb quadrocopter a piacon. Az ebből fakadó versenyhátrányt okos funkciókkal kívánja ledolgozni a DJI: a Spark könnyebben és biztonságosabban üzemeltethetőnek bizonyulhat a jóval olcsóbb riválisoknál, ezzel pedig a remények szerint megnyerheti azokat a fogyasztókat, akik a nehéz kezeléstől való félelmük miatt nem mernek efféle terméket vásárolni. A lenti reklámfilmben rengeteg figyelmet kapott a Spark lebegő fényképezőgépként való használatának lehetősége, és ehhez kapcsolódóan a kézmozdulatos gesztusvezérlés.

A biztonságos üzemeltetés szempontjából szintén fontos, hogy a DJI drónja nem csak a földrajzi helyzetét naplózza folyamatosan, de a környezetére is odafigyel, például magától „behúzza a féket", mielőtt a kezelője ügyetlenkedésének köszönhetően belecsapódna valamibe.

A DJI szerint a Spark cserélhető akkuja szélmentes körülmények között, stabil 20 km/h utazási sebesség esetén 16 percnyi repülési időt biztosít. A beépített kamerája 12 megapixeles, stabilizált 1080p-s videók készíthetőek vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!