Vénaszkenneres bolti fizetést tesztelnek Dél-Koreában

Fradi-stadion, Vénaszkenner
Vágólapra másolva!
Az áruházak és fizetési szolgáltatók folyamatosan dolgoznak azon, hogy a vásárlók minél gyorsabban és könnyebben költhessék a pénzüket. Most egy újabb, minden eddiginél kenyelmesebbnek tűnő megoldás tűnt fel a láthatáron.
Vágólapra másolva!

A gyors fizetés alatt jelenleg elsősorban az érintés nélküli fizetést kell érteni, történjen az bankkártyával vagy okostelefonnal. A 7-Eleven hipermarketlánc úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy ennél is kényelmesebbnek tűnő koncepcióval, így nemrég megkezdődött Dél-Koreában az első vénaszkenneres, pénztárosokat sem igénylő boltjának zárt körű tesztelése.

Vénaszkennelés Forrás: FradiMédia

Az elképzelés alapvetően egyszerű. A vásárlóknak először regisztrálniuk kell a 7-Eleven fizetési rendszerébe, többek közt ennek során vesznek mintát a tenyerükről, rendelik hozzá a bankkártyájukat a felhasználói profiljukhoz.

Az ügyfelek egy vénaszkenneres kapun keresztül léphetnek be az üzletbe, azonosítás nélküli belépés esetén megszólal a riasztó. Fizetéskor a vásárlók kiteszik a pénztár szalagjára a megvásárolni kívánt termékeket, a kassza pedig kamerák segítségével katalogizálja az árut. Végül egy újabb tenyérleolvasást követően a rendszer megterheli a vásárlók számláját a fizetendő végösszeggel.

Egyelőre nem világos, hogy a megoldás vajon mikor juthat el Magyarországra, már ha egyáltalán életképesnek bizonyul a dél-koreai tesztelés során.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!