Saját fejhallgatót tervezett a Google

google,gid5b,fejhallgató,fcc,
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal sok újdonságot készül bemutatni a május közepén megrendezésre kerülő I/O 2017 fejlesztői eseményén a Google, az egyik új termék a saját fejhallgatója lehet.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem világos, hogy a vállalat egyáltalán miért fáradozik egy saját vezeték nélküli fejhallgató tervezésével, hiszen rengeteg ilyen termék van a piacon. Az árcédulától, a kialakítástól, és az elvárt hangminőségtől függetlenül mindenki megtalálja a választását.

Forrás: FCC

Különösen érdekessé teszi a helyzetet, hogy az FCC (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) által megszellőztetett (via 9to5Google) fejhallgató semmilyen specifikációját tekintve sem tűnik különlegesnek, bár kimondottan olcsó biztosan nem lesz.

A fejhallgató beépített akkuja 600 milliamperes, a töltése USB porton keresztül oldható meg, meglepő módon a régi microUSB-t kapta a termék.

Elképzelhető, hogy ez csak egy prototípus, a végleges fejhallgatóra ettől még kerülhet a fordítva is csatlakoztatható USB Type-C.

Forrás: FCC

Akad még a fejhallgatón pár vezérlőgomb többek közt a hangerőállításhoz, a számok közti váltáshoz, továbbá az aktív zajszűrés ki- és bekapcsolásához. Utóbbiból sejthetően mikrofon is helyet kapott a Google fülesében, így például telefonhívások is folytathatóak a segítségével. A Bluetooth kommunikációt nem támogató hangeszközökre sima hangkábellel lehet majd rákötni a fejhallgatót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!