Megvadult hétfőn a WebRoot vírusirtója

Portrait of an attractive woman at table grabbing her head Beautiful Bad News Sparse Computer Student Photography Girls Teenage Girls Women Screaming Error Message Currency Fear Terrified Shouting Shopping Working Studying Beauty Caucasian Ethnicity One P
Portrait of an attractive woman at the table with cup and laptop, book, notebook on it, grabbing her head. Bookshelf at the background, concept photo
Vágólapra másolva!
Hétfőn bekövetkezett az antivírusokat készítők rémálma a WebRootnál. A cég vírusirtója egy hibás definíciófrissítésnek köszönhetően több ezer ártalmatlan az operációs rendszerhez és egyéb alkalmazásokhoz tartozó fájlt kezdett karanténba zárni az ügyfelek számítógépein, plusz adathalász webhelynek minősítette a Facebookot.
Vágólapra másolva!

Ugyan a hibás frissítés csupán 13 percen keresztül volt elérhető a WebRoot szerverein, azonban ennyi idő is elég volt a katasztrófához. A vállalat gyorsan javította a frissítést, azonban a hibás definíciós állományt letöltött PC-ken ettől függetlenül a karanténban ragadtak a tévesen detektált fájlok.

Az otthoni felhasználók az antivírus felületén és a WebRoot webhelyén keresztül is visszaállíthatják a hibásan „W32.Trojan.Gen" kártevőként detektált rendszerfájlokat a számítógépeiken.

Hírünk írásakor a vállalatok rendszergazdái még nem élhettek a gyors és hatékony online visszaállítással, nekik valamilyen úton-módon, de feltétlenül manuálisan kellett rendbe tenniük a használhatatlanná vált munkaállomásokat. Több tucat PC esetén ez rendkívül időigényes feladat, rengeteg rendszergazda panaszkodott a helyzet miatt a vállalat terméktámogatási fórumán.

Valószínűleg soha nem tudjuk meg, hogy mekkora anyagi kárt okozott a WebRoot vállalati ügyfeleinek a fiaskó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!