Madárnézetből drónozhatunk a DJI headsetével

dji,goggles,drone,drón,quadrocopter,headset
Vágólapra másolva!
A quadrocopterekre szerelt kamerák képét egyelőre még a legjobb esetben is csak egy apró kijelzőn követhetik a drónozók, azonban a DJI most radikálisan megváltoztatná a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Az első blikkre leginkább a PlayStation VR-ra hasonlító DJI Goggles teljesen újszerű drónreptetési élményt ígér, a headset felhelyezése után a vásárlók csak a quadrocopterük kamerájának képét látják. A VR-headsetekhez hasonlóan a DJI kütyüje is teljesen kiszűri a környezeti fényt, így

a használata olyan érzést kelt a drónozókban, mintha madarak módjára repülnének.

A headset beépített mozgásérzékelő szenzorainak jóvoltából a drón kamerája vízszintes és függőleges síkokban is képes követni a fej mozgását. A VR-headsetekhez hasonlón a DJI Goggles mindkét szem számára külön képet biztosít, a felhasználók nagy képkockasebességű HD, és normál képkockasebességű Full HD működési módok közül választhatnak.

A hat órás akkus üzemidővel rendelkező, május végén piacra kerülő termék egyelőre csak a felső kategóriás DJI Mavic Pro, Phantom 4 és Inspire drónokkal kompatibilis. Az ajánlott fogyasztói ára is felér egy mélyütéssel, a vállalat 449 dollárt – durván 129 ezer forintot – kér a headsetért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!