Az internet elviseléséről oktatná a fiatalokat a Youtube

Pretty young woman sends a text message from her phone. Beautiful Funky Social Gathering Text Messaging Teenage Girls Women Females Looking Down Youth Culture Cute 20-29 Years Young Adult Leaning Communication Cool Joy Happiness Green Color Lifestyles Che
Close up shot of a pretty young woman texts on her mobile phone. She is smiling and happy, She looks like a California Beach girl. She is outside on a summer day on a boardwalk.
Vágólapra másolva!
Tinédzsereknek indít kísérleti jellegű workshopot a Youtube. Az Egyesült Királyságban bemutatkozó, egynapos gyorstalpaló képzésben a felelősségteljes internethasználattal, a gyűlöletbeszéd és a kritikák kezelésével, továbbá az álhírek felismerésével kapcsolatos tanácsokat kapnak a résztvevők.
Vágólapra másolva!

Az Internet Citizens program közönségét a 13-18 éves tinik alkotják, a hosszú távú célját pedig az jelenti, hogy a fiatalok oktatásával kevésbé mérgező hellyé válhasson az internet. Ennek érdekében egyrészt emberségesebb online viselkedésre kívánják oktatni a tiniket, másrészt pedig a mérgező légkört teremtő személyek elleni aktívabb fellépésre biztatják őket.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/© 2012 KC Slagle/Kc Slagle

Hangsúlyos szerepet kap még a programban a tiniket érő internetes támadások kezelésének taktikája, továbbá a hamis információk felismeréséhez szükséges képességek fejlesztése.

A Youtube lévén persze olyan tippeket is kapnak majd a fiatalok, hogy miként használhatják a videomegosztó platformokat a saját hangjuk hallatására, és hogyan építhetnek közösségeket a csatornáikon keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!