Élőben közvetíti este az Origo a sztárvideósok gáláját

Teenage girl Making Her Video Blog. Adolescence Teenagers Only Photography Beauty Treatment One Teenage Girl Only Video Marketing Broadcasting Global Communications Tripod Make-Up Brush Color Image Camera - Photographic Equipment Home Video Camera 13-14 Y
Smiling Teenage girl making her video blog about makeup. She is using home video camera to record video blogs and publish online. Selective focus to camera screen. She is blogger and vlogger.
Vágólapra másolva!
A szombati Telekom Videós Gálán a legnépszerűbb YouTube-videósokat díjazzák 9 kategóriában, a díjátadót élőben végigkövetheti az Origo oldalán. A közvetítés 19:00 után pár perccel kezdődik.
Vágólapra másolva!

Napjainkban a tíz legnépszerűbb személy közül már nyolc YouTube-sztár – írta meg az Origo tavaly októberben a Gemius legfrissebb kutatása alapján. A fiatal vloggerek olyan véleményvezérek, akik videóban osztják meg gondolataikat rajongóikkal és a világgal.

Ezeknek a véleményvezéreknek már itthon is hatalmas, több tízezres, nem ritkán százezres követői bázisuk van.

A megkérdezett 10–19 éves fiatalok válaszaiból összeállított listán az első tíz helyen összesen nyolc YouTube-sztár szerepel:

Szirmai Gergő a legnépszerűbb, őt Pamkutya és JustVidman – egy animációs figura – követi.

Szirmai több csatornát is indított, a videojátékok tesztelésére szakosodott GameDayIrodát, ami 137 ezer feliratkozónál jár, míg AFK Légió nevű utazós csatornája közel 100 ezer követővel rendelkezik.

Jelenleg több, mint 500 fősre nőtt a vloggerek közössége, ezt a jelenséget és közeget hivatott népszerűsíteni, és a 30 évesnél idősebb generáció közbeszédébe beemelni a Star Network ügynökség által kezdeményezett Videós Gála is, amelynek főszponzora a Telekom.

A YouTube-ra ma már percenként több mint 400 órányi anyagot töltenek fel és naponta több százmillió órányi videót néznek meg az internetezők.

A 2005 májusában indított

YouTube mára már több, mint egymilliárd felhasználót tudhat magáénak, ami az internetezők közel egyharmadát jelenti.

A platformot már 88 országban hangolták a helyi piacra a Google mérnökei, a magyar verzió 2012 óta elérhető.