Hivatalos: évente kétszer kell Windowst telepítenünk

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
Alaposan felkavarta az állóvizet a Microsoft által a Windows 10-zel bevezetett üzleti modell.
Vágólapra másolva!

A korábbiaktól eltérően a Windows 10-re különálló termék helyett szolgáltatásként tekint a vállalat, így jelenleg nincs is tervbe véve az utódjának az elkészítése, helyette maga a Windows 10 kap évente egy-két óriási frissítést. A legutóbbi ilyen gigafrissítés – az alkotói frissítés – körülbelül két hete vált elérhetővé.

Az otthoni felhasználók számára ez nem feltétlenül jelent óriási problémát, már amennyiben a Windows 10 gond nélkül letölti és telepíti az éppen aktuális gigafrissítését. A vállalati számítógépparkot üzemeltető rendszergazdák ettől függetlenül nincsenek kibékülve azzal, hogy a Microsoft néhány havonta nagy frissítéseket ad ki, hiszen ha valami félresikerül az installációjukkor, akkor működési zavarok állhatnak be a vállalatuk munkafolyamataiban.

Nem lesz több verzió, de ez félévente frissül majd. Forrás: Microsoft

A Microsoft most bejelentette, hogy legalább az ütemezés tekintetében megpróbálja egy kicsit átláthatóbbá tenni a helyzetet. Ennek jegyében a vállalat most kőbe véste, hogy innentől kezdve a Windows 10 egyrészt évente kettő darab nagy funkcionális frissítést fog kapni, másrészt pedig ezek a frissítések márciusban és szeptemberben válnak majd elérhető.

Ebből fakadóan a Windows 10 következő nagy frissítése a korábban pletykáltnál egy picit előbb, idén szeptemberben készül el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!