Az LG G6 a nép óhaja szerint készült

lg g6
Az LG nagy visszatérése lehet a G6?
Vágólapra másolva!
Az LG a Mobil Világkongresszus nulladik napján rántotta le a leplet az új csúcsmobilról. A G6 a felhasználók igényeinek megfelelve készült, így próbálva kiküszöbölni a G5 tavalyi kudarcait. Egy igazi kompakt, de nagy kijelzővel felszerelt, vízálló telefont mutattak be.
Vágólapra másolva!

A marhabőr hátlappal felszerelt LG G4 két éve nagy siker volt: a kamera nemcsak szuper volt, de sok manuális beállítási lehetőséget kínált. Aztán jött a moduláris mobilként eladott G5, amelynek kialakítását nem gondolták úgy át, mint a Lenovo Motorola modjait. A műanyag borítást sem díjazták a felhasználók az LG tavalyi zászlóshajójánál. Hat év alatt először fordult elő, hogy a mobilos részleg gyenge teljesítménye kihatott a teljes cég eredményére is.

Az LG nagy visszatérése lehet a G6? Forrás: Origo

Ezt a hibát kell most kiküszöbölnie az új G6 csúcsmobilnak, amelyet a Mobil Világkongresszus margóján, a nulladik napon mutattak be. Úgy tűnik, az új telefonnal végre újra visszatérnek a nagyok közé. A telefon előlapján minimális káva kapott helyet,

a kijelző 89 százalékban kitölti a teret.

Vízálló, vékony, könnyedén elfér egy kis kézben is. A dél-koreaiak elsődleges szempontja az volt, hogy a felhasználók igényeinek feleljenek meg a készülék megtervezésekor.

Meghallgatták a felhasználókat

A mottó a "We Heard You" is éppen erre utal, meghallgatták az ügyfelek kéréseit. A cég bemutatója is egy kisvideóval kezdődött, ahol átlagemberek elmondták, milyen is az ideális okostelefon: nagy kijelzője van, vízálló és strapabíró, egy kézben is kényelmesen elfér.

Viszont a nagy kijelző ne jelentse azt, hogy maga a készülék is nagy - ezt próbálják kiküszöbölni az egyedi képarányú, FullVision névre keresztelt kijelzőpanellel.

Ezt tudja az LG G6

- Kijelző: 5,7 hüvelykes, 18:9 (2:1) arányú, QHD+ FullVision display (2,880 x 1,440 pixel), 564 ppi
- Processzor: Snapdragon 821
- Memória: 4 gigabájt rendszermemória
- Tárhely: 32 gigabájt tárhely
- Hátlapi kamera: 13 megapixel
- Előlapi kamera: 5 megapixel
- Operációs rendszer: Android 7.1
- Akkumulátor: 3300 milliamperóra
- Megjelenés: február 26., szállítás: március 10.
- Egyéb: Google Asszisztens, gyorstöltés, Dolby Vision / HDR10 támogatás

Az LG Display egyedi QHD+ panele 1440 x 2880 képpontot jelenít meg 564 képpontos pixelsűrűséggel. A beépített inTouch nevű technológiának köszönhetően még reszponzívabb érintőkijelzőt ígérnek, azaz gyorsabban reagál majd a készülék az érintésekre. A panel mindössze egy milliméter vastag.

Így néz ki hátulról a G6 Forrás: Origo

Új élmény

Úgy tűnik, szép lassan az összes gyártó átveszi az Apple példáját, és celebeket is felvonultatnak egy készülék bemutatásakor. A dél-koreaiak a háromszoros Oscar-díjas olasz operatőrt, Vittorio Storanót mindössze annyi időre szólították fel a színpadra, hogy elmondja, mennyire jó is ez a képarány.

Az LG már a hónap közepén bemutatta a G6 okostelefon új felhasználói felületét, a UX 6.0-t, amelyet kifejezetten a káva nélküli hatalmas kijelzőjére fejlesztettek. Az egyedi képarányú kijelző szerintük teljesen megújítja azt, ahogyan tartalmakat nézünk a mobilon.

Az új okostelefon arra is képes lesz, hogy a jelenleg 16:9-es formátumban elérhető tartalmakat

egyszerűen átalakítsa 18:9-es arányúra.

Fém és üveg, immáron már unibody test Forrás: Origo

A megnövelt kijelzőn két, négyzet alakú ablakká osztható képernyőt kezelhetünk majd, így egyszerre több appal is dolgozhatunk: egyszerre videózhatunk, miközben azt szerkeszthetjük, hívás fogadása közben szimultán használhatjuk az üzenetküldő applikációt. De az olyan játékokat is élvezetesebb lesz játszani, mint például a Temple Run 2.

Az egyedi kijelzőhöz minimál, fém és üveg anyaghasználat, unibody kialakítás és lekerekített formák társulnak. Hátulra került az ujjlenyomat-olvasó.

A G6-ba ugyanaz a kameramodul került, ami a G5-be és a V20-ba is: hátul két szenzor kap helyet, az egyik egy normál, 13 megapixeles lencse, míg a másik nagylátószögért felelős, szintén 13 megapixeles szenzor. Az előlapi öt megapixeles szelfikamera látószöge 100 fok, így nagyjából a kettő közt helyezkedik el.

A telefon három színben lesz kapható: jégplatina (Ice Platinum), fehér (Mystic White) és fekete árnyalatokban. A gyártó kiemelte, hogy a 3300 milliamperórás akkumulátort alaposabban tesztelték a korábbiaknál, állításuk szerint az ipari szabványoknál is magasabb szinten egy speciális hőcső is gondoskodik a hőelvezetésről - némi kikacsintás a Samsung tavalyi Note7 fiaskójára. A telepet 96 perc alatt lehet teljesen feltölteni.

Az LG G6 először Dél-Koreában jelenik meg, később kezdik világszerte árusítani.