Az Apple szelfikkel helyettesítené a jelszavakat

Te is rettegsz attól, hogy 12 éves lányodból egy pasizó cicababa válik? Így kerüld el! tini tinédzser szelfi család
Vágólapra másolva!
Akár szelfivel is feloldhatók lehetnek az új iPhone-ok, ha az Apple már a következő csúcsmobilban kamatoztatja az általa frissen felvásárolt startup fejlesztését.
Vágólapra másolva!

A Calcalist portál értesülései szerint az amerikai óriás a RealFace nevű izraeli céget akvirálta, amely arcfelismeréses technológián dolgozik. A RealFace weboldala jelenleg nem elérhető, de a YouTube-on található videóik szerint egy olyan arcfelismerő-rendszert fejlesztettek, amely kiváltja a hagyományos jelszavakat, és bejelentkezési megoldásokat.

Telefonok esetében elég például az arcot beszkennelni az eszköz kamerájával, hogy azonosítani tudja a tulajdonost. Ezzel nemcsak a zárolt készüléket lehetne feloldani, de akár külön-külön appokat is.

Az izraeli Times of Israel lap szerint a 2014-ben alapított RealFace-nek mindössze tíz alkalmazottja van, eddig egymillió dollárt fektettek bele. A források szerint

több millió dollárt fizetett a cupertinói cég a RealFace-ért.

Az Apple nem kommentálta a hírt a Business Insider megkeresésére, az akvizíciót még nem jelentették be hivatalosan.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple mesterséges intelligenciával és arcfelismeréssel kapcsolatos fejlesztést vásárol. 2016 januárjában az Emotientet kebelezte be, amelynek fejlesztése képes beszkennelni az ember arcot, majd az alapján felismerni az érzelmeket.

A legárulkodóbb jel viszont az, hogy az almás cég már 2015-ben szabadalmaztatott egy olyan mobileszközt, amit arcfelismeréssel lehet zárolni és feloldani, ám a fejlesztés még nem került be élesben egy termékbe sem. A források szerint a következő, jubileumi iPhone-ig várhat ezzel a cég, az iPhone 10 (vagy iPhone X) lehet az első ilyen mobil.