Konkurensétől venne akkumulátorokat a Samsung

samsung galaxy note 7
Október elején véget érhet a csereprogram
Vágólapra másolva!
A techóriás messze menne azért, hogy a lehető legjobb akkumulátorokat építhesse be következő csúcsmobiljába, elkerülendő a Galaxy Note 7-tel történt fiaskót. A konkurens Sony adhatja majd a Galaxy S8-ba épülő telepeket.
Vágólapra másolva!

A Samsung január végén közölte, hogy a visszahívott Galaxy Note 7 mobilok a rosszul tervezett telepek miatt gyulladtak ki. Ezeket a Samsung SDI és az Amperex gyártóktól rendelték be. A dél-koreia vállalat szeretné elkerülni, hogy ez ismét megtörténjen, ezért egy harmadik beszállítótól is rendel majd lítiumion-akkumulátorokat a Galaxy S8-hoz.

A The Wall Street Journal belsős forrásai szerint a sor a japán Sony Corporationnel fog bővülni. Az okostelefonokat is gyártó Sony gyakorlatilag a Samsung konkurense, de alkatrészeiket több cég is felhasználja saját telefonjaiban, többek közt az Apple is vett már kameratechnológiát tőlük. Továbbra is szállít majd viszont aksikat a Samsung SDI, mellette pedig a japán Murata Manufacturing.

Sok fejfájást okozott a visszahívott csúcsmobil Forrás: AFP/2016 Getty Images/George Frey

A Samsung azt is közölte az akkumulátorok vizsgálatának lezárta után, hogy egy nyolcpontos, sokkal alaposabb rendszert dolgoztak ki a telepek tesztelésére. A kiterjedt ellenőrzés keretén belül röntgen alatt is megvizsgálják majd a telepeket, és a töltési-merítési teszt is szigorúbbá válik. Az áprilisban érkező Galaxy S8 esetében is ezt fogják már alkalmazni.

Épp ezért a mobil megjelenését is elcsúsztatták, az eredetileg az idei Mobil Világkongresszuson mutatkozott volna be, ami február végén kezdődik Barcelonában. A VentureBeat forrásai szerint viszont március 29-én rántja le a leplet a Samsung a csúcsmobilról, és majd csak április 21-én kerülhet boltokba.