A kanapéról is megmászhatja a világ legnagyobb hegyét

mount everest vr
Vágólapra másolva!
Úgy mászhatjuk meg a Mount Everestet egy virtuálisvalóság-játékban, hogy az életünket sem kell kockára tennünk közben. Az Everest VR fotorealisztikus megoldással adja vissza a hegy szépségét, és bár nem olyan keményen, mint a valóságban, de át is mozgatja a játékost.
Vágólapra másolva!

Kevés embernek adatik meg, hogy elutazhat a Mount Everesthez, sokak számára csak vágy marad. A virtuális valóságnak köszönhetően viszont nem kell teljesen lemondani a hegy látványáról.

Az izlandi Sólfar Studios Everest VR programjában a nagy hegyet támadhatjuk be, a cél természetesen a csúcs meghódítása. Eddig csak a HTC Vive szemüvegével volt használható, ám ebben a hónapban az Oculus Rift nevű sisakkal is kompatibilissá vált.

Nemcsak a hegymászás látványát kölcsönzi a felhasználónak, de a mozgást is garantálja. Ugyanúgy kell kötelet és jégcsákányt használni, mintha a világ legnagyobb hegyének esnénk neki – persze csak a virtuális mezőkön. Az eszközök érzetét az Oculus Touch kontroller adja vissza, azzal kell megoldani a feladatokat.

A szoftver azt a 18 leginkább ismert útvonalat tartalmazza, amelyen a valóságban is fel lehet jutni a hegytetőre, mindegyik más megközelítést és stratégiát igényel. A valós életbeli szakaszok közben egy narrátor is tanácsokat ad a játékosnak, és

felhívja a figyelmet a veszélyekre, kockázatos döntésekre.

Így tanul is az ember a virtuális túrából.

Miután a játékos meghódította a csúcsot, egy "God Mode" nevű új játékmód is megnyílik, amivel közvetlenül a hegy tetejére teleportálhat, és azt minden szemszögből beláthatja, kedvére forgathatja, akár egy valódi isten. A látvány a játékmenethez hasonlóan fotorealisztikus, valós felvételeket építettek bele a fejlesztők.

A játék 15 dollárért tölthető le a Steamen, persze ezenfelül még szükséges egy virtuálisvalóság-sisak, valamint egy erős számítógép.