Észhez térhet az LG a tavalyi bukás után

lg
The LG name brand logo at the LG booth before the opening of the 2010 International Consumer Electronics Show, January 6, 2010 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology tradeshow, runs from January 7-10. AFP PHOTO / Robyn Beck / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Az LG G6 elhagyhatja a kivehető aksit, és végre vízálló testet kaphat. Emellett kiderült az is, hogy a Google Asszisztens épül majd bele az Amazon Alexa helyett, a keresőóriás a dél-koreai vállalatnak engedte meg először azt, hogy felhasználja virtuális asszisztensét.
Vágólapra másolva!

A CNET nevű portál iparági forrásokra hivatkozva közzétett pár új érdekes pletykát az LG következő csúcsmobiljáról, amit a következő hónapban kezdődő Mobil Világkongresszuson mutatnak be.

A gyártó már korábban is bevallotta azt, hogy az LG G5 moduláris kialakítása nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért a következő mobil nem folytatja ezt a vonalat. A készülék alján csúsztatható aksitól is megválnak, így a telefon végre vízállóvá is válhat. Ezzel az LG azon cége közé tartozik, akik a legutolsókként intenek búcsút a kivehető aksiknak.

Ezt erősíti meg egy koreai portálon kiszivárgott fotó is, amin a feltételezett G6 oldalról látható.

A várakozásokkal ellenben nem az Amazon Alexa, hanem a Google Assistant virtuális asszisztense kerülhet bele. Ezzel az LG G6 lehet az első olyan, nem a Google által gyártott mobil, amiben a keresőóriás asszisztense szolgál.

Ez egészen eddig a Google Pixel telefonok kiváltsága volt. A többi gyártónak más utakat kellett keresnie, a konkurens Samsung például felvásárolta Vivet, aki a legfrissebb pletykák szerint

Bixby néven kerül majd be a készülékekbe,

első alkalommal a Galaxy S8-ba.

Eddig úgy beszélték, hogy az LG G6-ban az Amazon Alexája fog szolgálni, de úgy tűnik, hogy a Google kivételt tett a gyártóval. A két vállalat kapcsolata eddig is szoros volt: a V20 volt az első olyan telefonok egyike, amelyikre megérkezett az Android Nougat, az LG továbbá három Nexus telefont is legyártott a Google-nek az évek során.

Az LG G5 modulárisnak nevezett felépítése nem jött be a felhasználóknak Forrás: LG

Tervezés terén prémium üveg-fém dizájnt várhatunk. Több nagy portál szerint viszont a Qualcomm legutóbbi csúcsprocesszorát, a Snapdragon 835-öt nélkülöznie kell, mivel a Samsung az egész készletre igényt tart, így a 821-es csip kerülhet bele.

Egyedi kijelző

AZ LG G6-tal kapcsolatban azt már biztosan tudni lehet, hogy 5,7 hüvelykes kijelzőt kap, szokatlan 2:1-es felbontással. A 18:9-es képarány lehetővé teszi majd, hogy a kijelzőn kényelmesen elférjen akár két ablak is, ami például az Android 7.0-ás osztott képernyőmódjában lehet különösen hasznos. A felhasználók emellett nagyobb felületen élvezhetik a multimédiás tartalmakat, például videókat.

Az LG Display egyedi QHD+ panele 1440x2880 képpontot jelenít meg 564 képpontos pixelsűrűséggel. Maga a felület mindössze egy milliméter vékony, a kijelző körüli keret pedig szintén rendkívül vékony lesz.

A cég elmondása szerint nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a panel természetes napfényben, kültéren is jól látható legyen, 10 százalékkal élénkebb színeket tesz lehetővé a korábbi kijelzőkkel szemben, ráadásul 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt majd.

Az LG-nek nagy lemaradást kell behoznia, hat év alatt most történt meg először, hogy

a mobilos részleg gyenge teljesítménye kihatott a teljes cég eredményére is.

A tavalyi utolsó negyedévben 223,98 millió dolláros veszteséget könyvelhettek el, főleg a mobilos és autóalkatrézeket gyártó részleg gyenge teljesítménye miatt.