Van, aki abból él, hogy Zuckerbergnek adja ki magát

Mark Zuckerberg beszél a Facebook központjában tartott sajtótájékoztatón a kaliforniai Menlo Parkban
Vágólapra másolva!
Naív dolog lenne azt hinni, hogy Mark Zuckerberg saját maga kezeli Facebook-profilját, valójában minden egyes posztján több kommunikációs szakember is dolgozik - legyen szó akár csak a kislányáról megosztott fotókról.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg személyes Facebook-profilja feltűnően friss és tartalmas ahhoz képest, hogy a világ egyik legnagyobb, fontos ügyekkel foglalkozó óriáscégének elfoglalt vezérigazgatójához tartozik.

A közösségi oldal atyja közéleti témákban foglal állást, teszi közzé gondolatait világról, emellett rendszeresen posztol családjáról, kiskedvencekről, vagy éppen videókat oszt meg. Alkalmanként még a neki címzett hozzászólásokra is reagál.

Külön pozíció "Zuckerbergnek lenni" Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A Bloomberg viszont most összetöri azt a róla kialakult képet, hogy a Facebook-vezér minden pillanatban azzal foglalatoskodik, hogy friss információkkal lássa el felhasználóit.

Zuckerbergnek valójában egy 12 emberből álló csapata van arra, hogy töröljék a Facebook-atya profiljára érkező zaklató, vagy spam kommenteket, míg egy másik csapat a kommunikációját kezeli, azaz posztokat, beszédeket írnak neki, amiket aztán közzétesznek profilján.

A Facebook ráadásul külön személyi fotósokat foglalkoztat azon célból, hogy Zuckerbergről és családjáról pillanatfelvételeket készítsenek, például nyaralás közben. Az egyik ilyen fotós Charles Ommanney korábban a szíriai menekültváltságról tudósított a The Washington Postnak.