Vágólapra másolva!
Olyan VR-alkalmazást fejlesztenek, melynek segítségével a kezdők virtuális környezetben tanulhatják meg, miképp reagáljanak egy balesetveszélyre, vagy milyen következménye van, ha helytelenül reagálnak.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok és más kütyük vezetés közbeni zavaró hatása csökkenti az éberséget, így veszélyezteti a vezetőt, az utasokat és a közlekedés többi résztvevőjét.

Egy 2015-ös tanulmány szerint a járművezetők 76 százaléka nem tud időben megállni egy váratlan akadály előtt, mivel valami más eltereli a figyelmét. Főként a tapasztalatlan, fiatal vezetők tartoznak a veszélyeztetett csoportba.

A Samsung Drive VR-alkalmazás a tapasztalatlan sofőröket vértezné fel némi rutinnal Forrás: Samsung

A Samsung és az ÖAMTC Fahrtechnik éppen ezért kezdte meg a Samsung Drive virtuális valóság alkalmazás fejlesztését, hogy felhívják a kezdők figyelmét erre a kockázatra.

A cég VR-sisakjában a felhasználók megtapasztalhatják, hogy milyen könnyen balesethelyzetbe kerülhetnek, és szembesülhetnek a lehetséges következményekkel.

A programban a felhasználó a virtuális volán mögött találja magát, a sisak pedig képes rendkívül valósághű, 360 fokos "élményt" nyújtani az utakon előforduló veszélyes helyzetekről. Az alkalmazásnak hála

a kezdő vezetők biztonságos körülmények között tapasztalhatják meg a mobilok figyelemelterelő hatásának veszélyeit.

A Samsung Gear VR-t és a Samsung Drive alkalmazást 2017 nyarától képzési célokra fogják használni az ÖAMTC Fahrtechnik központjaiban zajló kötelező képzések során. A VR oktatófilmbázisát olyan további témákkal egészítik ki, mint a „vezetés a te szemeddel", az „így nézz át helyesen a vállad fölött" és a „hogyan nézzünk körül motorozás közben".