Végre összemérheti képességeit a legnagyobb sportolókkal

The Champion kiállítás
Vágólapra másolva!
Megnyitotta kapuit a The Champion – A bajnok című sportélmény kiállítás, ahol a legmodernebb technológiákat alkalmazó játékos képességtesztek és egy színházi produkció várja a – nem csak sportmániás – érdeklődőket. Mi is bejártuk a Millenáris D épületében berendezett expót, ahol az is kiderült, hogy melyik az a sportág, amiben akár még bajnokok is lehetnénk.
Vágólapra másolva!

A The Champion egyedisége abban rejlik, hogy a közönség teljesítményét monitorozó játékok felmérik a látogatók képességeit. Érkezéskor egy speciális karkötő kerül a kezünkre, amely rögzíti a teljesítményünket, sőt a sportos túra végén a számítógépes rendszer még egyedi bizonyítványt is készít számunkra.

Az interaktív élményexpo a bejáratnál kiosztott NFC-s karkötő segítségével követi az utunkat, a kiállítás 1500 m2-es alapterületén pedig tucatnyi játék és képességteszt várja, hogy próbára tegyük magunkat.

A ChampLAB névre keresztelt állomásoknál egyedi fejlesztésű játékok segítségével mérhetjük fel a képességeinket, és a teszteknek hála

kiderülhet, mik lehetnek azok a sportok, amelyekben a legeredményesebbek lehetnénk.

Akad ideg-izom kapcsolatokat vizsgáló teszt, mérhetjük a reakcióidőnket, de kiderülhet az is, tudunk-e magasabbra ugrani, mint C. Ronaldo. Emellett tesztelhetjük a szem-kéz koordinációnkat, továbbá a figyelem, a megfigyelőképesség és az észlelés is próbára tehető a különböző játékok segítségével.

Minden ChampLAB egy-egy képességre koncentrál, gyorsaság, szem-kéz koordináció vagy éppen észlelés Forrás: The Champion

Van, ahol ugranunk kell, máshol csak egy gombot kell a lehető leggyorsabban lenyomni a megfelelő pillanatban, de találkoztunk olyan ChampLAB-bel is, ahol egy evezőgépbe kellett beülni, sőt még egy mini futópálya is készült a kiállításra, ahol a rajt után Usian Bolttal mérhetjük össze a sebességünket.

Az elért eredményeink ráadásul nemcsak a kezünkön lévő karkötőre kerülnek rá, de a feladatok elvégzése után az állomások is kiírják őket. A kapott értéket összemérhetjük a legendás sportolók eredményeivel, vagy akár a barátainkéval vagy a családtagjainkéval –

a helyszínen akár rögtönzött verseny is rendezhető, hogy ki teljesít jobban az egyes feladatoknál.

Ha pedig szeretnénk pihenni a feladatok között, akkor a virtuális valóság segítségével két percre az EB-t megjárt magyar válogatott tagjaivá válhatunk, gyönyörködhetünk a több vásznon futó, gyönyörű, szuperlassított sportvideókban, vagy megtekinthetjük az OlimpIKONOK című rövid színházi produkciót, ami az az 1956-os melbourne-i olimpiát idézi meg.

Az eredményeinket összevethetjük a legnagyobb sportolókéval, és emellett rengeteg érdekes információ várja, hogy megismerjük őket Forrás: The Champion

A játékos tesztek és a művészi videók mellett pedig több ezernyi adat, sportérdekességek, a bajnokká válás legapróbb rejtelmei és a legnagyobb sztárok eredményei várják, hogy megismerjük őket.

Megtudhatjuk például, hogy mit eszik Michael Phelps és Dwayne „A Szikla" Johnson, kinek a legjobb a reflexe, és kiderül az is, hogy miért született meg a kosárlabda.

A The Champion – A bajnok kiállítás Budapesten mutatkozott be először, április 7-ig látogatható a Millenáris D épületében, az expó ezt követően indul majd világkörüli útra, hogy más országok látogatói is lemérhessék a képességeiket azokon a zömében hazai fejlesztésű játékokon, amelyek az élsportban használatos teszteken alapulnak.