Telefonok forrósodtak fel a Facebook miatt

2017.01.11. 15:14

Ha Ön is azt tapasztalja, hogy telefonja szokatlanul gyorsan lemerül és ráadásul forró is, azonnal indítsa újra a Facebook és Messenger appokat. A Facebook megerősítette, hogy az alkalmazásokban bújt meg egy hiba, amit azóta javítottak.

Több felhasználó is szóvá tette a neten a napokban, hogy okostelefonjuk szokatlanul gyorsan lemerült, és amellett, hogy valami láthatóan zabálta az aksit, a készülék hátulja is felforrósodott.

Az informatikában jártasabb felhasználók arra kezdtek gyanakodni, hogy a háttérben futó Facebook és Messenger appok idézték elő ezt, de pontos okát csak találgatták. Többek szerint egy bug volt a felelős a szokatlanul nagy energiafogyasztásért.

Valóban egy bug okozta a hibátForrás: AFP/Jim Watson

Egy felhasználó arról számolt be, hogy három óra kellett ahhoz, hogy az akkumulátor 90 százalékát felzabálják a Facebook és a Messenger alkalmazások, ezért azokat inkább el is távolította a készülékről. Utána a probléma megszűnt.

„A Messenger 15 százalékát szívta le ma az aksimnak, pedig egész héten meg se nyitottam" – írta egy másik netező.

Sokan felfigyeltek arra is, hogy a készülék hátulja felforrósodott. „A Facebook app Samsung Note 7-et csinált a telefonomból, szinte égett."

A Facebook elismerte

David Marcus, a Facebook üzenőszolgáltatásokért felelős termékigazgatója hivatalosan is megerősítette a Twitteren, hogy valóban egy bug okozta a problémát, amit azóta javítottak. 

A felhasználóknak azt ajánlja, hogyindítsák újra a Messenger és a Facebook appot,

utána már meg kell szűnnie a problémának. Ha mégsem, egy újratelepítés segíthet.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány felhasználót érinthetett a probléma, de magyar facebookos techcsoportokban mi is több embert láttunk erre panaszkodni, illetve magunk is tapasztaltuk a jelenséget egy androidos telefonon.

A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy csak androidos készülékeket érintett a hiba, de a Facebook szóvivője nem közölt részletes információkat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK