Különleges, széles kijelzőt kap az LG G6

lg
The LG name brand logo at the LG booth before the opening of the 2010 International Consumer Electronics Show, January 6, 2010 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology tradeshow, runs from January 7-10. AFP PHOTO / Robyn Beck / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Az LG bejelentette, hogy egy egyedi, 18:9-es képarányú QHD+ LCD kijelzőt fog kapni idei csúcsmobiljuk. Az LG G6-ot februárban mutatják be.
Vágólapra másolva!

Az LG már február 26-án, a Mobil Világkongresszus hivatalos startja előtti napon mutathatja be az LG G6-ot, erre utal a koreai cég vezetőjének egy korábbi kijelentése is. A mobilról eddig főleg azt hallhattuk, hogy nem folytatja az LG G5-tel kiszabott irányt, nem lesz moduláris kialakítású.

A cég egy ennél izgalmasabb információval paprikázza fel az érdeklődést: bejelentette 18:9-es képerányú QHD+ (1440x2880 pixel) LCD panelét, és egyben azt is, hogy 5,7 hüvelykes méretben ez kerül az idei csúcsmobilra.

A 18:9-es képarány lehetővé teszi majd, hogy

a kijelzőn kényelmesen elférjen akár két ablak is,

ami például az Android 7.0-ás osztott képernyőmódjában lehet különösen hasznos. A felhasználók emellett nagyobb felületen élvezhetik a multimédiás tartalmakat, például videókat.

Az LG Display egyedi QHD+ panele 1440x2880 képpontot jelenít meg 564 képpontos pixelsűrűséggel. Maga a felület mindössze egy milliméter vékony, a kijelző körüli keret pedig szintén rendkívül vékony lesz.

A beépített inTouch nevű technológiának köszönhetően még reszponzívabb érintőkijelzőt ígérnek, azaz gyorsabban reagál majd a készülék az érintésekre. A beépített érintőtehnológiának köszönhetően kevesebb, mint egy milliméter vastag a panel.

A cég elmondása szerint nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a panel természetes napfényben, kültéren is jól látható legyen, 10 százalékkal élénkebb színeket tesz lehetővé a korábbi kijelzőkkel szemben,

ráadásul 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

Az LG G5 tavaly hivatalosan március 31-én jelent meg, míg a Samsung Galaxy S7 és S7 edge modelljei március 11-én startoltak. Az LG minden bizonnyal szeretné előnyére fordítani azt, hogy a Galaxy S8 megjelenése áprilisra csúszhat idén.

A jelenlegi információk szerint a bemutató után két héttel később, március 10-től kezdik majd árusítani a G6-ot, legalábbis Koreában.