A Facebookot nyomkodtuk legtöbbet tavaly

facebook logo
A Facebook is egyedi tartalmat akar adni felhasználóinak
Vágólapra másolva!
Taroltak 2016-ban a Facebook mobilalkalmazásai, ott van a top tízben a Messenger, az Instagram, és az első helyet elnyerő Facebook app is.
Vágólapra másolva!

Rengetegféle appot használunk napiszinten okoskészülékeinken, de ezek egy részét csak alkalomszerűen tudjuk hasznosítani. Érthető módon egy fordító appot, vagy utazástervezőt kevesebbszer hívunk segítségül, mint mondjuk egy csevegőt.

Ezért nem olyan meglepő, hogy a Nielsen elemzőcég legújabb felmérése szerint 2016-ban

a legnépszerűbb mobilalkalmazás a Facebook volt az amerikaiak körében,

ezt követte a cég csevegője, a Messenger.

A Facebook mobilappnak havi szinten 146 millió egyedi felhasználója van, ami 14 százalékkal több, amit 2015 év végén mértek. A Messenger is közelít az impozáns szám felé a maga 129 millió egyedi havi felhasználójával, ez 28 százalékkal nőtt.

2016 legnépszerűbb mobilappjai Forrás: Nielsen

A lista további részén főleg a Google szolgáltatásai tarolnak, köztük a YouTube, a Gmail, a Google Maps, a Google Play. Felkerült az Instagram is, ami szintén a Facebook tulajdonában van, továbbá az Apple Music, és az Amazon internetes vásárlói appja.

A felhasználói számok terén igencsak stagnáló Twitternek nem sikerült akkora szeletet kihasítania, hogy a listán egyáltalán említést kapjon.