Kivégezte az apró riválisát egy nagy netszolgáltató?

ethernet kábel
This May 26, 2014 photo shows ethernet connectors. AFP PHOTO / Karen BLEIER
Vágólapra másolva!
A Comcast építőmunkásai egyszerűen elvágták a családi vállalkozás kábeleit.
Vágólapra másolva!

Pert kapott a nyakába az Egyesült Államok második legnagyobb netszolgáltatója. A mostanra csődbe ment Telecom Cable LLC netszolgáltató egykori tulajdonosa azzal vádolja a Comcastot, hogy a hálózatának építése során a partnereinek építőmunkásai 2015-ben egész egyszerűen elvágták a vállalatának föld alatt futó netkábeleit, majd nem voltak hajlandóak megjavítani azokat.

Forrás: AFP/Karen Bleier

A Telecom Cable egy aprócska családi vállalkozás volt, amely nyolc éven át Texas állam két kisebb körzetében nyújtott internetszolgáltatást. Az egyetlen főállású alkalmazottja az alapítója, Anthony Luna volt.

Luna állítása szerint a Comcast helyi hálózatépítésének hírére a jogszabályoknak és ipari praktikáknak megfelelően egyértelműen megjelölte a kábeleit. Ezen felül próbálta kommunikálni a kábelek helyét a Comcast felé, bár két évvel korábban egyszer már átadta a térképeket,

mikor a Comcast megpróbálta felvásárolni a vállalkozását.

A perirat szerint Luna az első gerincvezetékének átvágásakor még nem gondolt rosszra, ilyen balesetek sajnos előfordulnak. Beszélt az építésvezetővel, aki azt mondta neki, hogy a jelölés ellenére elárvultnak nézték a kábelét. Megjavíttatni nem volt hajlandó, a Comcasthoz irányította Lunát, ám semmiféle illetékessel sem sikerült beszélnie.

A kapcsolatfelvételi kísérletek közben a Comcast szerződéses építőpartnereinek munkatársai ügyesen elvágták három másik kábelét is. Ezen a ponton Luna már szabotázsra gyanakodott, ám a Comcasttól továbbra sem tudott senkit elérni, önerőből pedig nem tudta megjavíttatni a kábeleit.

Hat hét leforgása alatt a Weston Lakes körzetben lévő mind a 229 előfizetőjét elveszítette, jelentős részük a Comcast ügyfele lett.

Röviddel később a komplett vállalkozása csődbe ment, az új munkája miatt pedig a családjával New York államba kellett költöznie. Luna legalább 1,8 millió dollárnyi kártérítést szeretne kiperelni a Comcastból, állítása szerint a kábeleinek elvágása idején nagyjából ennyit ért a vállalkozása.

A Comcast tagadja, hogy bármiféle felelőssége volna Luna cégének kivéreztetésében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!