A kanapéról mehetünk a jövő legmenőbb koncertjeire

PlayStation VR, teszt, címlapi
Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel jelent meg a Sony saját virtuális valóság kiegészítője, a PlayStation VR, amit elsősorban játékra terveztek, de a cég most azt is megmutatta, hogy a különleges sisak nemcsak a videojátékok világában hozhat változást, de akár a koncertek és a sportközvetítések terén is.
Vágólapra másolva!

A Sony minden PlayStation VR-tulajdonos számára ingyenesen elérhetővé tett egy különleges, Joshua Bell VR Experience névre keresztelt speciális tartalmat, ami lényegében egy virtuális koncert, melynek keretében – a PSVR sisakkal a fejünkön – szabadon körbejárhatjuk és hallgathatjuk Joshua Bell hegedűművész csodás dallamait.

A Sony szerint ez az első ilyen zenés virtuális tartalom, és az alábbi, a kulisszák mögé invitáló videó segítségével azt is láthatjuk, hogy nagyjából miről van szó, és miképp valósult meg ez a mindennapinak semmiképp nem nevezhető, egészen különleges élmény.

A felvételre a londoni Air Studiosban került sor, ahol a Sony szakemberei 360 fokban rögzítették mind a képet, mind a hangot, majd speciális trükkök és számítógépes utómunka segítségével elérték, hogy egy olyan virtuális előadás jöhessen létre, ahol a hegedűn játszó zenész nemcsak szabadon körbejárható, de a hangok is pontosan onnan érkeznek, és úgy hallatszódnak, ahogy az a valóságban is történne.

A különleges zenei élmény egyelőre csak érdekes kuriózum, ami rengeteg munkát igényelt, ugyanakkor szépen megmutatja, hogy a videojátékokon túl milyen lehetőségek rejlenek a VR-technológiában. A Sony különleges zenés kísérlete például előfutára lehet a jövő koncertközvetítéseinek, ahol a virtuális valóságnak hála

nem szimpla nézői, de akár résztvevői is lehetünk a legmenőbb előadásoknak.

És ez még csak egyetlen terület, hiszen a virtuális valóság technológia a sportesemények közvetítésében és élvezetében is egészen forradalmi újdonságokat hozhat.

Mindez persze még csak a jövő, de egy kis ízelítőt most bárki kaphat belőle, már persze akkor, ha rendelkezik egy PS VR-ral felszerelt PlayStation 4-gyel, hiszen Joshua Bell virtuális koncertje ingyen letölhető a Sony konzoljának áruházából, a PlayStation Store-ból.