Felturbózza a középkategóriás mobilokat a Qualcomm

qualcomm snapdragon
Qualcomm Snapdragon
Vágólapra másolva!
Az elődjében lévőnél 40 százalékkal gyorsabb a Snapdragon 636 processzora.
Vágólapra másolva!

Nem volt hosszú életű az idén májusban bemutatott Qualcomm Snapdragon 630 lapkakészlet, a jelentős jogi problémákkal küzdő chiptervező cég ma bejelentette a Snapdragon 636 névre keresztelt utódját.

Qualcomm Snapdragon Forrás: Qualcomm

A középkategóriás okostelefonokba szánt új chipset idén novembertől lesz elérhető a mobilgyártók számára. A fizikai paramétereit és a driveres ökoszisztémáját tekintve teljesen kompatiblis a leváltott chippel, így igény esetén a jelenleg tervezés alatt álló készülékekben gyorsan átállhatnak rá a mérnökök,

elvileg csak be kell dobniuk a Snapdragon 630 helyére.

A Snapdragon 636 legfontosabb újítása, hogy a nyolcmagos processzora 40 százalékkal gyorsabb az elődben használtnál. A grafikus vezérlőjén is reszeltek a mérnökök, az Adreno 509 jelzésű modell tíz százalékkal izmosabb a Snapdragon 630-ban lévőnél. Emellett az új lapkakészlet hivatalosan is támogatja az idei csúcsmobilok egy részében debütált 2:1 képarányú kijelzőket, maximum 2160×1080 pixel felbontásig.

További érdekesség, hogy a Qualcomm Snapdragon 636 támogatja az idén bejelentett Quick Charge 4.0 gyorstöltési eljárást, az USB 3.1-et, és a 600 Mbps letöltési sebességű LTE-hálózatokat. Nagy felbontású módban 4K@30fps, míg magas képkockabesebbségű módban 1080p@120fps videók rögzíthetőek vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!