Az Epson kiterjesztett valóságba rakja a drónokat

epson moverio bt300
Vágólapra másolva!
Az EPSON a CES-en jelentette be, hogy elérhetővé teszi a Moverio BT-300 nevű kiterjesztettvalóság-szemüvegének két verzióját – egyet kifejezetten drónpilótáknak, egy másikat pedig a fejlesztőknek. Kiderült végre az is, mennyibe fog kerülni az eszköz.
Vágólapra másolva!

Az Epson harmadik generációs okosszemüvegét már a tavalyi Mobil Világkongresszuson is láthattuk, most pedig végre árat és megjelenési dátumot is bejelentett a cég.

A fejlesztőknek szánt verzió már megvásárolható, így végre elkezdhetnek alkalmazásokat fejleszteni az egyedi, szemüveghez szánt AR-platformra.

Hónap végén a drónpilótáknak szánt változat, a Drone Edition is megjelenik,

amin előre telepítve kapja a felhasználó a DJI GO appot.

A Moverio BT-300 a világ legkönnyebb kétlencsés okosszemüvege: a 2011-ben bemutatott Moverio 72 százalékkal volt nehezebb, míg a Moverio 2 20 százalékkal nyomott többet.

Az Epson egyedi, szilícium-alapú Si-OLED kijelzőjét kapta meg. Ehhez tartozik majd két, a lencsékre helyezhető sötétítő, amelyeknek köszönhetően az erős napfény sem zavarja meg a pilótát, továbbá a Moverio kontroller.

A DJI drónjaira optimalizált szemüvegen keresztül a pilóták FPV (first peron view) nézetű képet kapnak a drón kamerájából, mindeközben pedig szabad szemmel is követhetik annak mozgását. Az eszközök helyet kapott előre néző kamera is, amivelöt megapixel felbontású HD-képeket lehet készíteni saját nézőpontból.

Belül négymagos Intel Atom X5 processzort kapott két gigabájt memóriával, és Android 5.1 operációs rendszer fut rajta.

A gyártó hat óra üzemidőt ígér egy töltéssel.

A mindkét változat ára 779 dollár lesz, azaz körülbelül 230 ezer forint.