Csökkent az Oculus Rift ára

VR sisak, Oculus Rift
An attendee wears an Oculus Rift HD virtual reality head-mounted display at he plays EVE: Valkyrie, a multiplayer virtual reality dogfighting shooter game, at the Intel booth at the 2014 International CES, January 9, 2014 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO /ROBYN BECK / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Mivel az Oculus Rift nem tudott széles vásárlóbázist elérni borsos ára miatt, a cég lefarag a virtuálisvalóság-sisak és a hozzá tartozó kontroller árából 100-100 dollárt, ami közel hatvanezer forinttal olcsóbbá teszi a szettet.
Vágólapra másolva!

A Facebook által felvásárolt Oculus egykor a virtuális valósággal foglalkozó startupok királya volt, ám a hullámot meglovagoló konkurensek kedvezőbb árazású termékeikkel hasítják ki a maguk szeletét a VR-tortából, egyre eredményesebben.

A többek által is borsosnak ítélt 800 dollárba (235 ezer forint) kerülő Oculus Rift használatához szükség van még egy izmos PC-re is, ami kimondottan költségessé teszi a terméket. A cég most jelentős kedvezménnyel próbálja csalogatni a vásárlókat,

majdnem negyedével csökkenti a Rift-szett eredeti árát.

A Rift sisak és a hozzátartozó Touch kontroller árából is lefarag 100-100 dollárt (közel 60 ezer forint), így már 600 dollárért (175 ezer forint) hozzáférhető a csomag.

Korábban a sisak egymagában 600 dollárba (175 ezer forint), míg a Touch kontroller 200 dollárba (60 ezer forint) került.

Drága mulatság még a virtuális valóság Forrás: AFP/Robyn Beck

A cég valószínűleg így próbálja meg növelni az eladásokat, míg a konkurensek szépen erősen felkapaszkodnak. A Sony például nemrég jelentette be, hogy már közel egymillió példányt adott el a PlayStation 4 konzollal működő PSR sisakból, ami 400 dolláros (117 ezer forint) árával jóval olcsóbb alternatíva annak, akinek már alapból van egy konzolja.

A HTC Vive nevű eszköze pedig ugyan szintén 800 dolláros árcímkét kapott, fejlettebb a mozgásérzékelése, és alapból képes feltérképezni a szobát is. Az Oculus-rendszerhez még hozzá kell csapni egy 60 dolláros szenzort, ha a szobát is szeretnénk bevonni a VR-élménybe.