Csippel is védhetjük már a Facebookunkat

facebook olvas regisztráció
Zuckerberg szerint a kamuhírek nem befolyásolják a felhasználókat
Vágólapra másolva!
Újfajta kétfaktoros azonosítást vezet be a Facebook, már hardverhez is köthetjük a fiókunk biztonságát. 
Vágólapra másolva!

A biztonsági szakértők a kétfaktoros azonosítást ajánlják azoknak a felhasználóknak, akik még jobban szeretnék védeni fiókjukat a rosszakaróktól. Ez egy plusz réteget jelent az azonosításban: ha egy új eszközről jelentkezünk be a Facebook-fiókunkba, akkor egy speciális kódot is meg kell adnunk a belépéshez. Ez általában SMS-ben, vagy e-mailben érkezik.

A Facebook bejelentette, hogy lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók ebbe a folyamatba egy fizikai eszközt is bevonjanak, és elkezdték támogatni az NFC-chipek, különféle USB-s tokenek használatát. A biztonsági kulcs így már nem csak egy hosszú számjegysor lehet, hanem egy fizikai eszköz is, az lehet bármilyen, USB-portba vagy NFC-portba helyezhető, a „Universal 2nd Factor (U2F)" nyílt szabványnak megfelelő biztonsági kulcs.

Ha azt csatlakoztatjuk a gépre, akkor nem kell a számsor beírásával fáradni.

A biztonsági beállítások közt kell keresni Forrás: Origo

Igaz, ez együtt jár azzal, hogy a tokennek mindig ott kell lapulnia a zsebben. Mégis gyorsabb és egyszerűbb megoldásnak tűnik bizonyos eseteken, mintha meg kéne várni, majd beírni az SMS-ben érkező hosszú kódsort.

A Facebook mérnöke szerint a cél az, hogy több választása legyen a felhasználónak akkor, ha kétfaktoros azonosítást szeretne, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. Tervezik később Bluetooth-os támogatás beépítését is.

A megoldás elérhetőségével van még némi baj, hiszen csak Androidon érhető el, és ott sem az appon belül, hanem egy böngészőn belül kell megnyitni a facebook címét.