A tévében is bemutatkozott a Nintendo új csodakonzolja

nintendo switch
Vágólapra másolva!
A Nintendo 2017 márciusában dobja piacra legújabb, Switch névre keresztelt konzolját. A marketinggépezet már mozgásba lendült, így az elkövetkezendő hónapokban egyre többet hallhatunk majd a vadonatúj masináról. Ennek egyik állomása volt a The Tonight Show, ahol Jimmy Fallon az elsők között próbálhatta ki az ígéretes kütyüt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai talkshow december 7-én látta vendégül a Nintendo amerikai elnökét, Reggie Fils-Aime-t, aki nemcsak a Nintendo Switch-csel érkezett Jimmy Fallon műsorába, de kaptunk egy kis ízelítőt a sokak által várt Super Mario Run-ból is. Ez lesz az első olyan videojáték a világ leghíresebb vízvezeték szerelőjének főszereplésével, ami iOS-re és Androidra jelenik meg.

A hónapokkal ezelőtt bejelentett Mariós mobiljátéknál persze sokkal érdekesebb a jövő márciusban debütáló Nintendo Switch, ami a japán gyártó legújabb játékkonzolja,

amitől mind a cég, mind a játékosok nagyon sokat várnak a 2012-es Wii U csúfos buktája után.

A játékgépről a műsorban sok újdonság nem derült ki, de Reggie elárulta, hogy januárban az eddiginél sokkal több mindent árulnak majd el a Switch-ről, a The Tonight Show-ban pedig ismét kaphattunk egy kis ízelítőt a gép működéséből.

Jimmy Fallon a konzol húzócímének szánt The Legend of Zelda: Breath of the Wild-ot próbálhatta ki, és az ígéretes játék mellett a showman prezentálta a konzol egyik legfontosabb tulajdonságát is. A Switch

egyszerre hagyományos és kézikonzol,

azaz játszhatunk vele otthon, egy dokkoló segítségével a tévénkre kötve, illetve magunkkal vihetjük bárhova, mintha csak egy PlayStation Vita lenne.

A Nintendo Switch egyszerre lesz használható hagyományos konzolként, és hordozható játékkütyüként Forrás: Origo

A két felhasználási mód közti váltás ráadásul teljesen zökkenőmentes, még az éppen futó játékból sem kilépni akkor, mikor kikapjuk a dokkolóból az oldalára csatolt kontrollerekkel rendelkező Switch-et.

A konzol pontos működéséről, a startkor elérhető játékkínálatról és a gépben található hardverről ugyan még mindig nem tudni pontos információkat, de Reggie Fils-Aime ígérete szerint egy hónap múlva már sokkal okosabbak leszünk.