Hatalmas kibertámadás érte az USA-t

hacker
http://www.dreamstime.com/stock-images-hacker-typing-laptop-binary-code-background-image30511014
Vágólapra másolva!
Hatalmas kibertámadás érte az Egyesült Államokban internetes világcégek és médiumok szervereit, először a keleti parton és Texasban, majd a nyugati parton. Órákig elérhetetlen volt például a Twitter, az eBay, a CNN, a New York Times, a Netflix és az HBO.
Vágólapra másolva!

Tömeges hackertámadás érte az Egyesült Államokban több internetes világcég és médium szervereit. Két-három órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay vagy például a PayPal portálja, továbbá nem lehetett megnyitni a CNN hírtelevízió, a The New York Times című napilap és a brit The Financial Times oldalait sem.

Zavar volt egyes fizetős televíziós és filmes szolgáltatók - például a Netflix vagy az HBO - elérésében is,

és megszakadt az elérhetősége a Dyn doménnév-szolgáltatónak, amely ötszáz alkalmazottjával a világ egyik legnagyobb forgalmú internetes oldala.

Először a keleti part, aztán a nyugati

A tömeges hackertámadás reggel az Egyesült Királyságból indult, majd a szolgáltatók kifejezetten amerikai szájtjai ellen irányult.

A támadásnak két nagy hulláma volt,

az első az Egyesült Államok keleti partvidékét és a déli Texas szövetségi államot érte, a második pedig már inkább a nyugati parton bénított meg weboldalakat.

Először a keleti partot és Texast támadták, aztán a nyugati partot Forrás: Dreamstime

Washington vizsgálja

A szövetségi belbiztonsági minisztérium bejelentette: megindították a vizsgálatot, s minden "lehetséges okot" kivizsgálnak.

Egyelőre nem közölték, hogy kit vagy kiket gyanúsítanak.

A felhőszolgáltatások biztonságával foglalkozó massachusettsi Akamai cég szeptemberben nyilvánosságra hozott jelentése szerint a szolgáltatások megtagadását eredményező hackertámadások száma a tavalyihoz képest idén 129 százalékkal emelkedett. Ezzel egyidejűleg a támadások feltűnően intenzívebbek is lettek, a számítógépes bűnözők ugyanis új eszközöket és módszereket használnak.