A kameráról fog szólni a Kodak legújabb telefonja

kodak ektra
Retró külsőt kap a Kodak Ektra
Vágólapra másolva!
Másodszorra próbál fotózásra készült telefonnal hódítani a Kodak, de az Ektra ígéretesebbnek tűnik az elődnél.
Vágólapra másolva!

Tavaly a világ legnagyobb kütyüexpóján, a CES-en láthattuk a Kodak első saját okostelefonját, az IM5-öt. A középkategóriás, androidos készüléket egy könnyen kezelhető fotóstelefonként promózták. Ugyan nem aratott nagy sikert, a cég nemrég bejelentette a második Kodak telefont, a Kodak Ektrát, amit korábban véletlenül már kiszivárogtatott.

Retró külsőt kap a Kodak Ektra Forrás: Kodak

A telefon nem csak külsejében vintage stílusú, nevét is a klasszikus 1941-es Kodak gép után örökölte. Ahogy az IM5-öt, az öthüvelykes, 1080p felbontású kijelzővel felszerelt Ektrát is a Bullitt nevű cég tervezte, ez az a brit vállalat, amely Cat márkájú telefonokat is tervez.

Az Ektrát 21 megapixeles kamerával szerelik fel, és a Sony IMX230 képérzékelőjét kapja meg (ezek találhatók a tavalyi Xperia Z3+ telefonokban is). Emellett 3 gigabájt memóriát, 32 gigabájt belső tárhelyet, és MediaTek Helio X20 processzort építenek bele. Android 6.0-ás operációs rendszer fog futni rajta, és 3000 milliamperórás akksi hajtja.

Az okostelefon eleje Forrás: Kodak

A cég elmondása szerint a fotózásra készült telefon nem kívánja felvenni a versenyt a csúcsmodellekkel, a fő hívószavak az életstílus, a könnyű kezelés és a kamera lesz.

A Kodak Ektra decemberben válik elérhetővé az Egyesült Királyságban és Európában 449 dolláros áron.