Üvegből készülhet az iPhone 8

apple iphone 7 ios teszt bemutató plus 3d touch force touch taptic
A kozmoszfekete inkább nőies, de az biztos, hogy nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat
Vágólapra másolva!
Épphogy megérkeztek az idei évre szánt iPhone-ok, máris a következő modellekről pletykálnak. A KGI elemzője szerint jövőre az iPhone 4/4S-hez hasonló üveg elő- és hátlapos burkolatra kell számítani az iPhone 8-nál.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg Ming-Csi Kuo nevét már nemcsak azok ismerik, akiket az Apple-hírek érdekelnek: a KGI Securities elemzője szinte mindig ijesztően pontos jóslatokkal jelentkezik a jövőbeli iPhone-okkal kapcsolatban.

Az elemző most a következő évi iPhone-ról, az iPhone 8-ról osztotta meg sejtését, mely szerint a készülék

az iPhone 4/4S-hez hasonlóan üveg elő- és hátlappal kerülhet forgalomba.

Kuo leginkább arra alapozza ezt, hogy a Jet Black, vagyis koszmoszfekete iPhone 7 óriási népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat és az alumínium burkolatnál jóval érzékenyebb a karcokra. Ezt még az Apple is bevallja, saját weboldalukon például külön tok használatát javasolják a felhasználóknak.

A felhasználók imádják a koszmoszfekete változatot Forrás: Origo

A KGI munkatársa szerint

az előrendelők globálisan 30-35, Kínában pedig 45-50 százalékban a kozmoszfekete színre vágynak,

ám sokaknak még várnia kell, hiszen az Apple nem tudott megfelelő mennyiséget legyártatni ebből a variánsból.

Kuo szerint jövőre ez a fényes kialakítás akár több színben is napvilágot láthat, ez csakis az Apple-ön múlik, bár nem lesz könnyű, annak idején az iPhone 4-et például többszöri nekifutásra sikerült csak fehér színben kiadni.

Erre számíthatunk még

A jelentés kitér arra, hogy 2D-s üvegre számíthatunk, vagyis a szélek felé íves lesz, de nem annyira, mint a Samsung Galaxy S6/S7 edge esetén. Ezzel nem csupán az ergonómia lesz jobb, hanem állítólag ellenállóbb matériát lehet kialakítani. Az elemző rámutatott, hogy az üveg mellett a prémium modellek rozsdamentes acél burkolatot kapnak, de nem kizárt az eddigi alumínium felhasználása sem.

Az mindenesetre valószínűsíthető, hogy jövőre teljesen új dizájnú iPhone-ok érkeznek, amik a külső mellett belsőleg is megújulnak majd, az egyik legfontosabb eltérés az IPS-ről AMOLED panelre váltás lesz.

És ki az a Ming-Csi Kuo?

A legjelentősebb Apple-lel foglalkozó üzleti elemző, aki számtalan olyan funkciót jósolt meg, amik valóra váltak. Többek között az iPhone 6s 3D Touch-ját, vagy a 12 megapixeles kamerát.