A Samsung mosógépei is robbannak

Samsung mosógép reklám
Vágólapra másolva!
Több amerikai felhasználó is arról számolt be, hogy felültöltős Samsung mosógépeik robbantak. Ennek az extrém vibrálás lehet az oka, amit az idézhet elő, ha a gépek túl magas fokozaton mosnak nehéz vagy vízálló anyagokat.
Vágólapra másolva!

A hibás akkumulátorokkal forgalomba került, gyulladó Samsung Galaxy Note 7 mobilok után újabb Samsung-terméket minősítettek robbanóveszélyesnek, ezúttal a cég mosógépeivel van baj.

Az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC) biztonsági figyelmeztetést adott ki azokra a Samsung mosógépekre, amelyeket 2011 március és 2016 április közt gyártottak. Ugyanezen szervezet tiltotta meg a felhasználók számára a gyulladásveszélyes Galaxy Note 7-ek használatát.

Mindezt megelőzte egy per, amelyben több amerikai felhasználó jelentett mosószobákban felrobbanó Samsung gépeket. Az egyik tulajdonos szerint a robbanás akkora erejű volt, hogy áthatolt a falon is, és a garázst is károsította. Az amerikai fogyasztóvédelem felé

eddig 21 ilyen esetet jelentettek.

Az elöltöltős gépeket nem érinti a probléma Forrás: AFP/John Macdougall

A Samsung hivatalos válaszban kérte arra az érintett készülékek tulajdonosait, hogy használják alacsonyabb fokozaton vagy finom ciklusokban a gépeket akkor, amikor nehezebb, esetleg vízálló textildarabokat mosnak. Hozzátették: a Samsung már több millió gépet adott el 2011 óta bármilyen incidens nélkül.

A cég közölte azt is,

az Észak-Amerikán kívül eladott mosógépeket nem érinti ez a probléma.

Ugyan hivatalosan nem közölte sem a CPSC, sem a Samsung a robbanások okát, azokat nagy valószínűséggel a nehéz anyagok gyors mosása közben keletkező extrém rezgés okozhatja. Ez ritka esetekben a készülék robbanásához is vezethet.

A cég szerint csak azok a felültöltős mosógépek érintettek, amelyek 2016. április előtt gyártottak, de az elöltöltős gépekkel nincs gond. Aki nem biztos a készülékében, a mosógép szériaszámának megadásával ellenőrizheti az a Samsung weboldalán, hogy az adott modell érintett-e.