Nem gyárt több telefont a BlackBerry

john chen blackberry
John Chen, a BlackBerry ügyvezetője
Vágólapra másolva!
A BlackBerry vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég befejezi a hardveres fejlesztéseket, azokat más cégeknek szervezik ki. Helyette a szoftverekre és a biztonságtechnikai eszközökre fókuszálnak majd.
Vágólapra másolva!

Az egyre rosszabb eredményeket produkáló BlackBerry úgy döntött, hogy befejezi a hardverfejlesztést.
A sok éve még RIM néven futó kanadai gyártó ezt a feladatot más cégekre, köztük legfőképpen a TCL-re bízza (akiknek fennhatósága alá az Alcatel is tartozik) a feladatot, saját erőforrásait pedig inkább szoftverek fejlesztésére fordítja.

A cég újabban androidos telefonokkal próbált felkapaszkodni, nem túl nagy sikerekkel. A Priv korántsem alkotott maradandót. A legújabb készüléket, a DTEK50-et pedig már az Alcatel Idol 4 burkolatába öntötték (hamarosan a DTEK60 is napvilágot láthat), természetesen a saját szoftverükkel ellátva, szóval az együttműködés már korábban megkezdődött, ám az előzetesen vártakkal ellentétben sokkal szorosabb megállapodást takar.

Az első androidos Blackberry, a Priv Forrás: Evleaks

A BlackBerry nemcsak a TCL-lel lesz partneri viszonyban, hanem állítólag indonéziai cégekkel is, szóval tény, a kanadaiak végleg felhagynak a telefongyártással, bár legalább

a márkanevük nem fog eltűnni a süllyesztőben.

Ezzel a veszteségeiket is mérséklik, mivel a mobilos divízió inkább már csak lehúzta a céget, mint vitte volna előre, a döntésnek valószínűleg örülni fognak a részvényesek.

A BNN egy rövid interjút is készített John Chen vezérigazgatójával, aki megerősítette, hogy olyan mobillal még biztosan előrukkolnak, amin a legendás QWERTY billentyűzetet lehet majd nyomogatni.

Az igény persze változó, hiszen a felhasználók már hozzászoktak az érintőkijelző adta lehetőségekhez, ám a BlackBerry pont azért volt mindig BlackBerry, mert egyedi klaviatúráját sokan szerették, a két technológiát pedig lehet ötvözni is, ahogy ezt például a Q10-nél, vagy éppen a Privnél meg is tették.