A fúró sem hozza vissza az iPhone 7 jackaljzatát

apple iphone 7 3,5 milliméter jack csatlakozó fúrás lékelés
Éppen lyukat fúrnak egy iPhone 7 aljára
Vágólapra másolva!
Egyre több videó terjeng az interneten arról, hogy elég csak fúrót ragadni és máris visszakapjuk az iPhone 7-re a 3,5 milliméteres jack kimenetet. Természetesen ez nem igaz, maximum csak a vízállóságot vagy a telefon épségét veszélyeztetjük.
Vágólapra másolva!

Több hasznos fejlesztés (vízállóság, erősebb hardver, akár dupla kamera) mellett egy kevésbé kellemes újítással is számolnia kell annak, aki az Apple legújabb generácós készülékeit választja. Az iPhone 7 és 7 Plus aljáról ugyanis

eltűnt a 3,5 milliméteres jack kimenet,

így vagy a dobozban mellékelt átalakítót, vagy valamilyen blutooth-os, illetve Lightning csatlakozós eszközt kell kapcsolni a mobilhoz.

Éppen lyukat fúrnak egy iPhone 7 aljára Forrás: YouTube (TechRax)

Nem lenne viszont ember az ember, ha ne próbálná meg visszahozni a Tim Cook által csak "üres résnek" nevezett csatlakozót. Sokan úgy hirdetik egy neten felkapott videóval, mintha a rejtett interfészt egy fúróval készített lyukkal újra el lehetne elérni, de sajnos ennek a fele sem igaz - ezzel maximum csak a telefont tehetjük tönkre.

A videó szerint egy 4 milliméteres fejjel pont akkora lyukat lehet vájni a telefon aljára,

hogy a 3,5-ös fülhallgató dugója éppen belefér.

Aztán elindul a zene, és lám, csak a hangszórón szólal meg, cserébe viszont rendesen elcsúnyítjuk az iPhone-ot, nem utolsósorban pedig veszélyeztetjük a vízállóságot is.

A fenti TechRax videót egyébként már több mint 12 millióan látták, remélhetőleg ennek még csak csekély része sem próbálkozott meg hasonlóval, bár azért néhány kommentelő elég vagánynak érezte magát, hogy a kihívást teljesítse - már ha hinni lehet a kisfilm alatti posztok íróinak.

Lényeg viszont az, hogy

nincs olyan trükk, ami visszahozná 3,5 milliméteres jack kimenetet,

ezt az Apple száműzte, szerintük ugyanis idejétmúlt. És ugyan túlságosan nem használták ki a rendelkezésre álló helyet, azért például a haptikus motor pont így fért a telefon belsejébe.