Bemutatkoztak a Xiaomi új csúcsmodelljei

xiaomi mi 5s plus snapdragon 821 android
Xiaomi Mi 5s Plus
Vágólapra másolva!
Az ígért időpontban rántotta le a leplet legújabb csúcskészülékeiről a Xiaomi. A Mi 5s a maga kompakt kialakítása, a Mi 5s Plus pedig a duplakamerás-rendszer miatt igazán érdekes. A hardver a prémium felé hajaz, és ráadásul mindegyik készülék pénztárcabarát.
Vágólapra másolva!

Ahogy az várható volt, a Xiaomi hivatalos esemény keretében leplezte le legújabb zászlóshajóit, a Mi 5s-t és a Mi 5s Plust. A két készülék kellemes felszereltséggel, és igencsak kedvező árazással hívja fel magára a figyelmet.

A Mi 5s-nek sokan azért örülhetnek, mert

annak ellenére kapott csúcshardvert, hogy egyáltalán nem egy tepsimobil.

Az előlapon egy 5,15 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panel található, ami a maximum 600 nites fényerejének köszönhetően még erős napsütésben is jól látható.

Az biztos, hogy az 1080p-s kijelzővel vígan megbirkózik a négymagos processzorral ellátott Snapdragon 821-es lapka. Szerencsére memóriának sincs híján a mobil, bár ez az adattároló függvényében változik: a 32 gigabájtos változat 3 megabájtnyi, a 64 gigabájtos változat pedig 4 gigabájtnyi memóriát kapott társul.

Xiaomi Mi 5s Forrás: Xiaomi

A telefont bátran elő lehet kapni fényképezésre is, a hátlapon egy

12 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű egység várja a kattintásokat,

a PDAF-autofókusz a gyártó elmondása szerint a konkurenseknél is gyorsabban működik. A szelfi annyira nem lesz menő, hiszen csak 4 megapixelben lehet fotózni. Adott az előlapi home gombba szerelt ultraszónikus ujjlenyomat-olvasó, a 802.11ac-s WiFi, a Bluetooth 4.2, a gyorstöltés, a GPS, valamint a 3200 milliamperórás akkumulátor.

A Mi 5s ára a kiszerelés függvényében változik, a 3/32-es 299 dollárba (82 ezer forint), a 4/64-es pedig 344 dollárba (94 ezer forint) kerül Kínában.

Duplakamerás nagytestvér

A Mi 5s Plus testvéréhez nagyon hasonlít, adatkommunikációs téren nincs is különbség, az előlapon viszont már egy 5,7 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású megjelenítő ékeskedik. A biometrikus szenzor a hátlapon található, akárcsak a

duplakamerás-modul, ami két darab 13 megapixeles szenzort tartalmaz.

Az egyik a színeket is felismeri, a másik monokróm (fekete-fehér), akárcsak a Huawei P9 esetében.

Xiaomi Mi 5s Plus Forrás: Xiaomi

Hardveres téren egy apró különbség fedezhető fel: a Snapdragon 821-es chipset adott, ám már 4 gigabájt memória/64 gigabájt tárhely, illetve 6 gigabájt memória/128 gigabájt tárhely változatokban lehet hozzájutni, 344 dollárért (94 ezer forint) és 389 dollárért (106 ezer forint) cserébe.

Sajnos az európai értékesítésről egyelőre nem esett szó, az is nagy kérdés, hogy a 4G/LTE vajon támogatja-e a B20-as LTE-t, vagyis a 800 megahertzes frekvenciát, ami Magyarországon főleg vidéken fontos.