Drónt ajándékozott a Facebook atyja a pápának

pope drone
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg a Facebook internetsugárzó drónjáról készült modellel ajándékozta meg Ferenc pápát a vatikáni találkozón. A földrengés károsultjainak is adományozott félmillió eurót, csaknem 155 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan a Vatikánban találkozott Ferenc pápával egy magánaudencián. A találkozón többek közt a szegény, internethez hozzáférni nem tudó emberek problémáját vitatták meg, melynek kapcsán Zuckerberg egy drónnal ajándékozta meg a pápát.

Az ajándék természetesen nem egy működő drón volt, hanem a Facebook

Aquila nevű napelemes légidrónjának miniatűr másolata.

Az Aqualia nevű internetsugárzó drón szárnyátmérője a valóságban akkora, mint egy Boeing 737-es utasszállítóé, végleges állapotában 90 napig lesz képes repülni leszállás nélkül. Fő feladata az internethozzáférés biztosítása a fejlődő országokban.

A drón első éles tesztje idén nyáron zajlott le Arizónában, több mint egy órán keresztül sikerült a levegőben maradnia.

A Facebook milliárdos társalapítóját és feleségét, Priscilla Chant előzőleg a katolikus egyházfő fogadta. A Vatikán közleménye szerinta találkozón arról volt szó, hogy miként lehetne segíteni a legszegényebbeknek.

"A pápa és Zuckerberg arról beszélgetett, hogy a telekommunikációs technológia hogyan enyhítheti a szegénységet és támogathatja a találkozás valódi kultúráját" - tájékoztatott a Szentszék.

Internettel sugároznák be a világot

A Facebook két éve jelentette be, hogy ötmilliárd emberhez szeretné eljuttatni az internet csodáját. Ez az impozáns cél a techóriást vezető Mark Zuckerberg szerint egy szebb világot eredményezne.

Jelenleg körülbelül 3 milliárd internetező van,

akiknek fele naponta használja a Facebookot. A világ felnetezése nem csak a Facebooknak fontos: a nagy ellenfél Google ballonokkal próbál hasonló eredményeket elérni, egyelőre felemás sikerrel.

A földrengés károsultjainak is adományozott

Zuckerberg félmillió eurót, csaknem 155 millió forintot is adományozott a vöröskeresztnek a közép-olaszországi földrengés érintettjeinek megsegítésére. A múlt szerdán bekövetkezett, 6,2-es erősségű földrengés miatt legalább 290-en vesztették életüket.

Az egyik legsúlyosabban érintett település, Amatrice áldozatainak gyászszertartása kedd délután lesz a kisváros egyik területén. Előzőleg szóba került az is, hogy a ceremóniát a közeli nagyobb város, Rieti repülőterén tartják meg, de ez kiváltotta a hozzátartozók tiltakozását.