Jövő héten láthatjuk az iPhone 7-et

iphone 7
A legutóbb kiszivárgott képek szerint ez lesz az új iPhone
Vágólapra másolva!
Immár hivatalos: szeptember 7-én tartja sajtótájékoztatóját az Apple, ahol kettő, de akár három újdonság is bemutatkozhat, köztük a iPhone 7 is.
Vágólapra másolva!

Az Apple kiküldte a sajtómeghívókat a szeptember hetedikei eseményre, ahol Tim Cook egy sor más újdonság mellett bejelentheti az iPhone 7-et is. A rendezvényt San Franciscóban tartják a Civic Auditoriumban, magyar idő szerint este hétkor.

Sok pletykagyáros vitatkozott azon, hogy vajon milyen néven kerülnek forgalomba az eszközök, ám a dátum erősen sejteti, hogy számozás terén egyet felfelé ugrik az Apple.

Szeptember 7-én lesz az Apple nagyszabású sajtóeseménye Forrás: Apple

Az eddigi hírmorzsák alapján továbbra is egy 4,7 és egy 5,5 hüvelykes modellt várhatunk az iPhone 7 és iPhone 7 Plus személyében. Az Apple megint előnyben részesíti a nagyobb verziót, állítólag a nagytestvér

vízálló lesz, és a dupla kamerát is csak ez kaphat.

A 3,5 milliméteres jack csatlakozó állítólagos elhagyásának viszont nem mindenki fog örülni, lehet majd beszerezni az átalakítókat, hogy az eddig megvásárolt eszközök kompatibilisek legyenek. Lehetséges, hogy az üzemidőre is rágyúr egy kicsit az Apple: az iPhone 7-be egy 1960 milliamperórás, míg az Iphone 7 Plusba egy 2910 milliamperórás akkumulátort szerelnek. Ez ugyan elmarad az androidos telefonok számaitól, a jó optimalizáció mégis kellemes teherbírást eredményezhet.

Nem kizárt, hogy a nagytestvér 3 gigabájtnyi memóriát kaphat, a kisebbik pedig marad 2 gigabájtos. Ám mindkettőben a bivalyerős, egyelőre még mindig kétmagosnak tippelt A10 chipset dolgozik majd.

Előtérben az új, háttérben a tavalyi iPhone Forrás: OnLeaks - Twitter

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az Apple bemutathatja a

Watch 2 okosórát is, amiből kétféle modellel készülhetnek.

Az egyik már GPS-szel és légnyomásmérő szenzorral büszkélkedhet, ám mindkettőre jellemző lesz a vízállóság, a hosszabb üzemidő és az erősebb hardver.

Az eddigi információk alapján bizonyos országokban már szeptember 9-től előrendelhetőek lesznek az új telefonok, a következő héten pedig már szállítják is ezeket.