Kék halált kap a Windows 10 a Kindle olvasóktól

ebook-olvasók, kindle
Vágólapra másolva!
Sok felhasználó tapasztalta az elmúlt napokban, hogy a Windows 10 összeomlik, miután a géphez csatlakoztatták Kindle ebook-olvasójukat. Valószínűleg az új frissítés, az Anniversary Update hibája lehet.
Vágólapra másolva!

Az új funkciókon kívül kellemetlenségeket is hozott a Windows 10 Anniversary Update frissítőcsomagja. Először sokszor fagyó rendszerre, majd rosszul működő webkamerákra panaszkodtak a felhasználók, most pedig a kék halál keseríti meg életüket.

Több felhasználó is jelezte a Microsoft felé, hogy rendszerük kék halált kap, miután csatlakoztatják Amazon Kindle ebook-olvasójukat. Az Amazon Paperwhite és Voyage készülékükre hiába próbálnak könyveket másolni, vagy USB-n keresztül tölteni az eszközt, a rendszer összeomlik, és azt újra kell indítani.

A visszajelzések alapján azután jelentkezett a hiba, hogy feltették az Anniversary Update-et, az operációs rendszer első nagy frissítéscsomagját. Hogy milyen újdonságokat hozott az éves kiadás, arról itt írtunk bővebben.

A Kindle Paperwhite és Voyage modellek tulajdonosai tapasztalták a hibát Forrás: Amazon

Egy módszerrel orvosolható a probléma a fórumozók szerint:

még azelőtt dugjuk rá a Kindle-t a gépre, hogy elindulna a rendszer,

vagy még alvó, kikapcsolt állapotban csatlakoztassuk az eszközt. Így többeknek is sikerült elkerülni a kékhalálozást, bár nem mindenkinél válik be.

A cég nem reagált még hivatalosan a problémára, így nem tudni, mikor érkezik rá megoldás.