Új mobillal és tabletekkel jelentkezett a Vodafone

Vodafone
Vágólapra másolva!
A Vodafone tovább erősíti saját márkás termékcsaládját: két tablet és egy okostelefon érkezett.
Vágólapra másolva!

A Vodafone már jó pár éve próbálkozik saját név alatt, ám más gyártók által fabrikált eszközök forgalomba hozásával. A legújabb versenyzők közül kettő táblagép, egy pedig okostelefon, így a 7-es sorozat már hét tagot számlál (akárcsak a gonoszok).

Új táblagépek

A Vodafone Tab Prime 7 egy 10,1 hüvelykes, 1920x1200 pixel felbontású IPS kijelzőt kapott. Belül egy nyolcmagos processzorral ellátott Qualcomm Snapdragon 430 chipset dolgozik, ez mondjuk elég korrekt párosnak mondható.

A 4G/LTE képességekkel megáldott készülék 16 gigabájtos háttértárral rendelkezik, de microSD kártyával bővíthető. A hátlapi kamera felbontása 5 megapixel.

Vodafone Tab Prime 7 Forrás: Vodafone

Az üzemidőt egy 5830 milliamperórás akkumulátor biztosítja, a WiFi-vel, GPS-szel és Bluetoothszal ellátott tableten Android 6.0 operációs rendszer fut, előfizetéses alapára pedig 66990 forint.

A Vodafone Tab 7 Mini 7 egyértelműen

az alsó kategóriában próbál szerencsét,

köszönhetően a 7 inches 1024x600 pixeles kijelzőnek, a négymagos CPU-nak, és a MediaTek MT8321 rendszerchipnek. A 8 gigabájtos tárhely sem mondható soknak, bár legalább bővíthető.

Vodafone Tab Mini 7 Forrás: Vodafone

A 2 megapixeles fényképezőgéppel aligha lehet majd mesterműveket lőni, társával ellentétben pedig a 2580 milliamperórás telepre sem bízhatjuk rá magunkat egy egész napon keresztül. Gyors 4G-re sem csatlakozhatunk fel, csak 3G-s mobilhálózatra.

Cserébe legalább olcsó, hiszen előfizetéses konstrukcióban 22990 forintot kérnek el érte.

Új okostelefon

Szintén inkább a vékonyabb pénztárcával rendelkező vásárolókat célozza a Smart Turbo 7, aminek legnagyobb előnye, hogy 4G hálózatot használ. Minden más téren viszont nem remekel: 5 hüvelykes, 480x854 pixeles TFT-kijelzőt kapott, aminek meghajtását egy négymagos processzort magában foglaló MediaTek MT6735M chipset végzi.

Vodafone Smart Turbo 7 Forrás: Vodafone

Fotózni 5, szelfizni pedig 2 megapixelben lehet, de hiába a HDR mód, csodát valószínűleg nem fog tudni tenni a szenzor. A képek és más adatok a 8 gigabájtos memóriára menthetők, szerencsére támogatott a microSD. A készülék meglehetősen csekély, 5000 milliamperórás energiaforrással rendelkezik.

Ára előfizetéssel egybekötve 22990 forint.

Van vodás csúcsmobil is

A Vodafone 2006 óta forgalmaz saját neve alatt mobilokat.

A zászlóshajó szerepkörét a Smart Platinum 7 tölti be, ami 6,9 milliméteres vékony, mégis egy QHD felbontású AMOLED kijelzővel, nyolcmagos processzorral és 16 megapixeles kamerával rendelkező okostelefon.