Teljesen haszontalan a megújult Pokémon Go

The logo of Pokemon GO Business Finance and Industry Google - Brand-name HORIZONTAL INTERNET Japan Lifestyles Manufacturing Nintendo Photography Pokémon Pokémon Go STORE Tokyo - Japan USA LOGO
The logo of Pokemon GO is pictured on a smartphone in this photo illustration taken in Tokyo July 15, 2016. Pokemon Gof canft come soon enough for japanese fans. July 15, 2016. Pokemon Gof canft come soon enough for japanese fans. (Photo by Hitoshi Yamada/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Tegnap még arról számoltunk be, hogy a szörnygyűjtögetős alkalmazást fejlesztő Niantic bejelentette, egy új frissítés várható a Pokémon Góhoz, ma hajnalban pedig meg is érkezett a 0.35.0-s verzió, ami a várakozásokkal ellentétben semmi értékelhetőt nem tesz hozzá a játékhoz.
Vágólapra másolva!

Tegnapi cikkünkben még arról írtunk, hogy az új verzióban elérhető lesz a zsebszörnyek értékelése (Appraise), azaz a három csapat (Instinct, Valor, Mystic) vezetői (Candela, Blanche és Spark) olyan információkat fognak elárulni a begyűjtött lényeinkről, amelyeknek birtokában

okosabban dönthetünk, hogy melyiket küldjük az edzőtermekért folyó csatákba.

Habár az új funkció tényleg bekerült a 0.35.0-s verzióba, és lényegében úgy működik, ahogy azt a fenti leírás is sugallta, a csapatvezetők által adott információk a valóságban sok segítséget nem nyújtanak a begyűjtött lényeinkkel kapcsolatban, sőt igazából csak olyan információt öntenek szöveges formába, ami eddig is leolvasható volt a pokémonok adatlapjáról.

Az adatlapon a jobb sarokban lévő menüpontra bökve érhetjük az értékelés opciót Forrás: Origo

Az Appraise menüpontot a begyűjtött zsebszörnyeink adatlapján érhetjük el, méghozzá a jobb alsó sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva.

Az értékelést kiválasztva megjelenik az ötödik szinten választott csapatunk vezetője, aki analizálja a lényünket.

A gond az, hogy a buborékokban semmiféle specifikus információt nem kapunk, csupán teljesen általános, és elég sűrűn ismétlődő szövegeket, miszerint az adott pokémon erős, kisebb az átlagosnál, nagy a támadóereje, vagy épp védekezésre alkalmas.

A csapatunk vezetője elemzi a lényeket, kár, hogy nincs benne sok köszönet Forrás: Origo

Az elhivatott játékosok számára ezek az infók korábban is teljesen világosak voltak, a többi felhasználó számára viszont ezek az "elemzések" nem nyújtanak nagy segítséget, még az sem derül ki belőlük, hogy a választott lényünket milyen típusú ellenfelekkel szemben érdemes harcba küldeni.

Az új frissítés a haszontalan Appraise mellett tartalmaz még néhány hibajavítást, illetve a changelog azt is megjegyzi, hogy a fejlesztők már dolgoznak a harcok optimalizálásán, így a közeljövőben újabb frissítés várható. Bízunk benne, hogy annak több értelme lesz, mint a mostaninak.