A Samsungot majmolhatja az Apple

apple iphone koncepció 2018 oled amoled kijelző lehajló szélek
Egy koncepciókép a 2018-as iPhone-ok egyik változatáról
Vágólapra másolva!
A legújabb pletykák szerint a jövőre érkező iPhone a szélek felé lehajló OLED kijelzővel láthat napvilágot. Egyáltalán nem lehetetlen, de a koncepciókép nagyon hasonlít a Samsung modelljére.
Vágólapra másolva!

Az Apple és a Samsung amellett, hogy ádáz harcot vív a felhasználók kegyeiért és a piaci elsőség megszerzéséért, elég kontrasztos kapcsolattal rendelkezik, hiszen egyrészt tépik egymást a szabadalmi háborúkban, másrészt a dél-koreaiak nem egy alkatrészt készítettek már az Apple-nek.

Egyre valószínűbb viszont, hogy az almás cég megpróbál elszakadni a Samsungtól, hiszen

a chipseteket már kizárólag a TSMC fogja gyártani,

és hiába tér át a vállalat az IPS-kijelzőkről más technológiára, azt sem a legnagyobb konkurenstől szeretné megszerezni.

A Nikkei értesülései szerint jövőre már három iPhone készüléket mutathat be az Apple, két hagyományos 4,7 és 5,5 colos telefont, illetve egy harmadikat, amit már

egy 5,5 hüvelykes OLED képernyővel szerelnek fel, ami a szélek felé lehajlik.

Egy koncepciókép a 2018-as iPhone-ok egyik változatáról Forrás: kedarkulkarni95 YouTube-oldala

A Reuters már januárban megszellőztette, hogy 2018-ra az Apple is OLED-kijelzőkre válthat, viszont ha a mostani pletyka igaz, akkor már jövőre új képernyővel jönnek az iPhone-ok.

Az OLED sokkal élénkebb színeket garantál, kontrasztosabb, fényerőben jobb: Samsung Galaxy Note7 megjelenítőjénél már 1000 nitet mértek, ráadásul szinte már olcsóbb is, mint az LCD. Az LCD-knél jóval kevesebbet fogyaszt, így

megnövelhetné az iPhone-ok egyáltalán nem kiemelkedő üzemidejét.

A legszembetűnőbb különbség fekete szín esetén figyelhető meg, hiszen az OLED ilyenkor nem kapcsol be, ezáltal tényleg sötét színeket garantál, míg az LCD-nek mindig világítania kell.