Pocakos medvére cserélhet minden otthoni távirányítót

bearbot
Vágólapra másolva!
Sosem volt ilyen hasznos medve a lakásban: a Bearbot egyszerre kezel minden otthoni elektronikus kütyüt, univerzális távirányítóként pislog a gazdája mellett. 
Vágólapra másolva!

Univerzális távirányító eszközre kalapoz IndieGogón a Mu Design nevű cég. Pocakos kismackó formájában költözne be az otthonokba: Bearbot egy okos otthonos, központi eszköz, amivel számos elektronikus kütyü irányítható.

A maci pocakja nemcsak aranyos, de ez a leghasznosabb felülete is: valójában egy 1,44 hüvelykes TFT kijelző, ami

a 3D gesztusvezérlőnek köszönhetően felismeri gazdája kívánságait egy csuklómozdulatból.

Az eszközt egy mobilalkalmazással lehet beállítani, felismeri a lakásban található vezérelhető eszközöket. Például a tévét, laptopot, légkondit, termosztátot, rádiót, de zenét és filmet is elindít a lejátszókon. Hogy milyen kézmozdulattal, azt a felhasználó taníthatja meg neki.

Mindent a pocakjában tart Forrás: IndieGogo

Ami különlegessé teszi, az a cukisága: miközben végrehajtja a kiadott feladatokat, néha ásít, tüsszent egyet, inaktív állapotban pedig elszunnyad. Körülbelül négy órát bír ébren, de téli álomra is küldhető, egy hónapig bírja készenlétben.

Támogatja a Bluetootht, az infravörös kommunikációt és a Zigbee protokollt is.

Kistestvér

Van egy nem interaktív mackótestvére is, a Mini Bearbot, amely

jeltovábbítóként tudja növelni a jelek hatótávolságát.

Ez akkor hasznos, ha a nagy BearBot messzebb van egy adott eszköztől, mint öt méter, vagy egy másik, útban lévő objektum (például vastagabb fal) gyengíti a jelet.

Mackótestvérek Forrás: IndieGogo

Az IndieGogo kampány keretén belül 99 euróért (körülbelül 30 ezer forintért) lehet hozzájutni egy mackóhoz, kisebb testvérével együtt 125 euróért (38 ezer forintért). Ha sikeres lesz a kampány, 149 eurós áron (46 ezer forintért) lehet majd a boltokban megvásárolni.

A kitűzött 200 ezer eurónak egyelőre öt százaléka gyűlt össze , de a kalapozás még egy hónapig tart.